Avføring


Avføring er en brunlig substans av forskjellig størrelse og form som glir ut av menneskets anus/rompehull, så ikke tarmene skal sprekke og skade resten av kroppen. Avføringen kalles ofte bæsj, og er som regel det mest populære ordet babyer lærer seg først. Bæsj er nødvendig for at folk ska overleve, viss ikkje vi hadde drete hadde alt samlet seg opp inni magen vår og til slutt ville vi ha gulpet brune klomper, og magen vår ville råttnet. Etthvert ville også hjernen fått store prolemer, hukommelsen ville blit hardt skadet og du vill også miste snoppen din pga, rennende veske ut munnen. Det ville også da blitt utrolig ekkelt og kysse folk. Ergo, drit er nokke av det viktigeste vi gjør her i verden. Det er forskjellige synspunkter på avføring i forskjellige kulturer. ==---- I Østen omtales avføringen som en del av sjelen til skapningen som presser den ut, og blir sett på noe av det mest hellige som kan skje. Menneskene der pleier å trykke avføringen varsomt ut for å få den så symetrisk og velformet ut som mulig, for hviss den blir det, er det en mye større sjanse for at de bruker avføringen til å dyrke korn og grønnsaker, og dermed vende tilbake til kroppen og bli ett med sjelen igjen. De spesielt troende lager en pute av toalettpapir, så ikke avføringen skal treffe skålen hardt og slå seg. I tillegg pleier de å synge en hellig sang til ære for avføringsguden Buddhass.


I Afrika ses avføringen på som et middel til å spå fremtiden til mennesket eller dyret den tilhører. Man snitter den på langs, flekker den opp, og ser på fargene og tegningene som slyngene i avføringen danner. Den helligste delen av avføringen kalles "Bashoto" ,og er den enden som kommer sist ut av anus, og er da den ferskeste delen og spå av. Er bashoto avrundet og lys, kan det være et tegn på at en flodhest vil urinere på hytten din. Er bashoto spissere betyr det at gudene vil at du skal gifte deg med din førstefødte sønn, og bruke en håndfull sand til glidemiddel deres første natt sammen.

AvføringsskalaenRediger

Avføringsskalaen er en måte å bestemme en avførings substans. Skalaen går fra 1 til 10, hvor 1 er den hardeste og 10 er den mest flytende.

nr.1 -Sparkelavføring. Sparkelavføring begynner som en seig materie, for den tilslutt spivner brått idet den får kontakt med luft. Da er det umulig å få den ut hel, så man må bruke meisel og hammer får å knuse avføringen.

nr.2 -Grusavføring. Det samme prinsippet som sparkelavføring, bare at tarmgass har delt opp avføringen i små kuler slik at det går greit å bæsje ut avføringene, som plasker ned i skåla.

nr.3 -Skallavføring. Har kunn blitt hard utenpå og ikke inni slik at den henger sammen og er mulig å presse ut. Dette er imidlertig svært smertefullt. Ett godt tips er å spise noen kapsler med glidemiddel og la den gli ut.

nr.4 -Rumperevneravføring. Er omtrent gjennomsnittlig, bare en god del tykkere og litt hard i enden som kommer først. Man må som oftest samle opp kjempekrefter får å tåle smerten og å orke å stå løpet ut. Dette er den typen avføringer som pleier å tette toaletter.

nr.5 -Gjennomsnittavføring. Er behagelig fast uten å være vond, og er den mest vanlige og populære avføringen.

nr.6 -Snegleavføring. Er mykere enn gjennomsnittavføring, og har dessuten et slimlag rundt seg som gjør at den sklir lekende lett neg i doskålen uten å dele seg.

nr.7 -Nugattiavføring. Er pølseformet, med holder seg dog så vidt sammen. Har da samme konsistens som nugatti, og faller ofte ut av grunnform etter å ha truffet vannet. Etterlater et solid bremsespor rundt anus.

nr.8 -Grøtavføring/Diarè. Er ikke pølseformet ,men kommer ut i små,bløte,slimete kuler som legger seg som frokostblanding i overflaten i skålen.

nr.9 -Rumpegjørme. Har overhode ingen form, substansen er som sjokoladesaus som renner ned i skåla i klumpete bevegelser, og gir fra seg den verste lukten av alle typene på skalaen.

nr.10 -Rumpevann. Har samme substans som en vannpytt. Pleier dessuten å sprute, ikke renne. Pleier å komme ufrivillig hviss det kommer en flatulens plutselig.

Dannelsen av avføringRediger

I kroppen har vi et system som kalles fordøyelsessystemet, og som kun er til for å skape avføring. Når vi spiser har kroppen omtrent tolv timer på seg til å lage avføringen så ekkel som mulig før den plumper ut at rumpehullet ditt. Tennene tygger maten for å gjøre det lettere å bevege seg gjennom kroppen. I magen tilføres fuktighet og alt dannes om til en grøt. I tynntarmen dannes avføringsens form. I tykktarmen trekkes evt. fuktighet ut av avføringen ettersom hvor tørst kroppen er. Det vil si at viss du har drukket veldig mye kan du vente deg en Grøtavføring. Drikker du ikke noe kan du vente deg en skallavføring. Etter dette oversvømmes avføringen av brunt fargestoff i noen kjertler i endetarmen. Så kan du glad og fornøyd titte ned i toalettskålen og skue et godt dags arbeid.