Aluminium

AluminiumRediger

Aluminium er en usedvanlig sjelden plante som kun finnes på planeten Tellus ( Der er den ikke sjelden for det vokser Absolutt_ingenting annet der). Planten kan bli opp til 5 meter høy. Stengelen er kraftig og rustfri, og vokser oppover. Blomsten består av firkantede blader som ofte kan forveksles med vanlige firkanter. Aluminium trives utvilsomt i hardt vær, ettersom den bli rastløs og kjeder seg ellers. For å dyrke den planten er du også helt avhengig av svovelholdig jord, som du gjerne finner i nærheten av dyreparker. Derfor finnes verdens største aluminiumsplantasje på Karmøy.

 
Aluminiumsplantasje

BrukRediger

Aluminiumsblomster:

Aluminium er populære som hagevekster. I tillegg til å være dekorative, er de forholdsvis lette å dyrke og hardføre mot sykdommer og skadedyrangrep. Det foregår en omfattende utvikling av nye sorter, hvilket gir hageentusiaster flere aluminiumsvarianter å velge mellom.


Aluminiumsblader:

Bladene brukes ofte som fuglemat, for eksempel på fuglebrett eller på huskestativ. De kan også brukes i bakverk og salater, og som snacks.


Aluminiumsolje:

Aluminium dyrkes også for oljeproduksjon. Fra bladene og stengelen kan det presses ut en lilla saft som er særdeles effektiv mot vonde bihuler eller skade tånegler. Den har behagelig smak og kan også brukes som en erstatning for andre drikkeprodukter. Kjemisk sett består den av urin, parmesan, fiolin og plutonium.

  En rull med sammenpressede aluminiumsplanter.
Periodesystemet
H   He
Li Be   B C N O F Ne
Na Mg   Al Si P S Cl Ar
K Ca Sc   Ti V Cr Mn Fe Co Ni Cu Zn Ga Ge As Se Br Kr
Rb Sr Y   Zr Nb Mo Tc Ru Rh Pd Ag Cd In Sn Sb Te I Xe
Cs Ba La Ce Pr Nd Pm Sm Eu Gd Tb Dy Ho Er Tm Yb Lu Hf Ta W Re Os Ir Pt Au Hg Tl Pb Bi Po At Rn
Fr Ra Ac Th Pa U Np Pu Am Cm Bk Cf Es Fm Md No Lr Rf Db Sg Bh Hs Mt Ds Rg Cn Nh Fl Mc Lv Ts Og
Ch


Liste over grunnstoffer