Al bab sahrir

For og holde nede den høye dødeligheten i gruppen har de innført strenge og sunne leveregler.

مورا دي إيه أون كو.Rediger

 
I mitt land når noen sier "her er Bush" betyr det at jeg får kos.Vi beklager sier ال باب طاحرإر , men det hjalp ikke.

Al Bab Sahrir (arabisk, ال باب طاحرإر) (oversatt til "En dør seng") står oppført på FN's EU's og USA's lister over terrororganisasjoner, og kan derfor enklest klassifiseres som nettopp dette. Gruppen selv har derimot alltid hevdet at de er en fredsorganisasjon ute etter å spre kjærlighet og glede. Tross gruppens mangel på nasjonal tilhørighet hevdet Bush-administrasjonen i 2004 at Al Bab Sahrir var i besittelse av masseødeleggelsesvåpen. De manglet derimot på dette tidspunkt FN-mandat til å kunne foreta seg noe utenom å føre gruppen opp på sine lister over organisasjoner tilknyttet terrorvirksomhet.

Flere teorier eksisterer om hva som kan være grunnen til forvirringene rundt motivene til gruppen. En av teoriene går ut på at gruppens navn er til forveksling lik den Somalia-baserte gruppen AL Shabaab.

Norskmedlemstatsstøtte.Rediger

Medlemmene er i hovedsak norske. Forholdet mellom Norge og andre land ble derfor anstrengt etter anklager om at Al Bab Sahrir ble sponset av den norske regjeringen. Aller mest anstrengt ble forholdet mellom Norge og Russland sent i 2004. Daværende utenriksminister Torbjørn Jagland forlangte at PST skulle aksjonere mot gruppen i November 2004. Selv om gruppen aldri kunne knyttes til noen form for terrorformål ønsket ikke regjeringen å ta noen sjanser i frykt for at en uvanlig koalisjon bestående av Russland, Kina, USA og Storbritannia skulle få FN-mandat til å gå inn i Norge med mål om å bekjempe gruppen.

Lokale tyttebær.Rediger

 
Nei , jeg selger ikke Tytebær svart.

Sent lørdag kveld 6. November aksjonerte derfor politiets Delta-gruppe mot en leilighet i Bergen Sentrum hvor etterretning tilsa at et møte skulle finne sted mellom ledere av toppsjiktet til gruppen. De måtte derimot trekke seg ut midt i aksjonen da de oppdaget at det ikke var midtøstlig inspirerte retter som ble servert i møtet, men heller ovnsbakt laks og søtpoteter med lokalt plukkede tyttebær, og det etterretning tilsa at skulle være store mengder eksplosiver i virkeligheten var flere titals kilo nedfryste moltebær.

Kjartan Salvesen er ikke ett aktiv medlem.Rediger

Daværende utenriksminister Torbjørn Jagland informerte dagen etter et samlet internasjonalt pressekorps om at "Al Bab Sahrir is åpenbart not a terrorgroup. Our spesialstyrker were forced to do a full retrett when they saw that they were eating norsk mat. They were also watching idol-finalen on norsk TV, and they voted severel ganger for Kjartan Salvesen".

Tross dette fortsetter verdens stormakter å hevde at gruppen eksisterer med mål om å utøve terror.