Ø, bedre kjent som bokstaven O(MG), er et medlem av alfabetet.

Stubbe.png
Denne såkalte ingressen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.

OpphavRediger

Han startet i 1988 opp som bokstaven O(MG), men mottok umiddelbart kritikk og motgang av de andre innbyggerne i alfabetet. Dette skyldes uhemmet skryting av å være den eneste bokstaven som kan rulle og hans opptreden i en rekke uglesette ord som f.eks. Oslo, onani, ostepop og onkel P.

Mobbingen og trakasseringen førte den ellers så optimistiske O(MG) inn i en vanskelig periode med store depresjoner. Flere år med heftig misbruk av bokstavkjeks resulterte i store psykiske problemer. En konsekvens av dette var at O til slutt søkte medlemskap i organisasjonen Vigrid for å finne samhørighet med andre utskudd. Denne søknaden ble imidlertid avslått, da O som oftest skrives med svart blekk.

Ødelagt og deprimert fant han til slutt fellesskap med de lokale emoene. Sammen dyrket de smerte gjennom å pine seg selv med å høre på emomusikk og praktisere kollektiv sutring. Vendepunktet til Ø kom da en av emo-vennene hans introduserte selvskading etter å ha sett en musikkvideo av Hannah Montana. Ø sitt eneste møte med selvskading resulterte i et stort arr på tvers av kroppen. Han var ikke lengre den kjipe O(MG), men den superkule Ø. De andre bokstavene syntes han var blitt tøffere enn toget og lot som flytte inn i alfabetet igjen.

Mot alle sine ønsker kom en ny O(MG) inn i alfabetet. Han er opprinnelig fra Somalia og nekter å flytte tilbake. Sammen kjemper alfabetet og Vigrid hardt for å få han eliminert.

BruksområdeRediger

O(MG) kan brukes i de aller fleste sammenhenger og nyttes hyppigst i høye sosiale lag. På grunn av sin høye status blant de andre bokstavene har han fått tillatelse til å innlede ord som f.eks øl, ølflaske, ølboks, ølbriller, ølkork, ølåpner, øltank, øltønne og ølmage.