Sokker

Revisjon per 10. feb. 2013 kl. 07:20 av Floyd-ATC (diskusjon | bidrag) (Bilde av Orderudsokken)
Du vet at det er noe som heter en sokk, sant?
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Sokker er noe som skal lukte surt eller vont. De fleste bruker dem til å holde føttene varme. Noen bruker de også til og putte opp i nesa når de blør neseblod

Høyre og venstre (teknisk)

I all hovedsak finnes det to typer sokker, høyresokker og venstresokker. Disse brukes fortrinnsvis på henholdsvis høyre og venstre fot sett bakfra (på andres føtter) eller ovenfra (på egne føtter eller føttene til personen hvis skuldre du sitter på). Ved påkledning er det alminnelig å iføre seg sokkene i samme rekkefølge som man leser. I den vestlige verden er det derfor alminnelig å starte med den høyre sokken, mens i den arabiske verden er det normalt å starte med den venstre. I begge tilfeller er det viktig å se på fasongen til sokken for å avgjøre om en har å gjøre med en høyresokk eller venstresokk. Normalt kan en fastslå dette ved å sammenligne fasongen på sokken med fasongen på føttene. Her er det viktig å legge merke til at nye sokker ofte ikke er justert fra fabrikken og derfor kan benyttes fritt på valgfri fot ved første gangs bruk. Når korrekt sokk så er identifisert er det bare å finne tilsvarende fot å sette den på. En vanlig huskeregel er at høyresokken skal på den foten du hadde skrevet med hvis du kunne skrive med føttene, forutsatt at du ikke sitter på feil side av pennen når du skriver. Korrekt plassering av venstresokken kan deretter slås fast ved hjelp av elimineringsmetoden.

Par

Når en har å gjøre med en høyresokk og en venstresokk som både i farge, størrelse og ellers generell fremtoning fremstår som tilstrekkelig like til at man i sosialt samvær kan bære dem samtidig på respektive føtter uten å bli gjenstand for oppmerksomhet utover det alminnelige, betegnes disse i alminnelig dagligtale som et par. Dette er dessverre et svært misvisende begrep, all den tid sokker på ingen måte kan sies å være monogame. De aller fleste sokker lever faktisk et så til de grader utsvevende liv at det til tider kan være svært vanskelig for en utenforstående å holde oversikt over parforholdene. Dette har gitt grobunn for spekulasjoner av ulik art og grad av troverdighet.

Sokkenes frigjøringsbevegelse

Den mest kjente teorien rundt sokkenes manglende evne til å knytte seg til en partner tar utgangspunkt i det uomtvistelige faktum at uansett hvor mange sokker du putter inn i en vaskemaskin så vil det mangle minst en når du tar dem ut igjen. En sannsynlig forklaring på dette er at sokker som har klart å rømme tidligere, faktisk lister seg inn i vaskemaskinen mens den kjører og henter ut nye sokker. Dette er ikke ulikt måten Morpheus og mannskapet hans henter ut Neo fra [WoW] i dokumentarfilmen "Matriseskriveren" fra 1999, og flere uavhengige kilder har hevdet at produsenten bak filmen også selv brukte sokker under arbeidet med filmen.mange synes at det er kult at sokker skifter farger som foreksempel hvit til grønn.

Sokkenes artsfrender

Etter hvert som sokker har blitt mer og mer utbredt i verden så vil stadig flere kopiere deres egenskaper og utvikle feridghetene videre. Så langt er det vel kortarmede sokker som har kommet lengst i utviklingen og kan sees som den mest vellykkede. Kortarmede sokker var egentlig en idé som Titten Tei kom opp med da han skulle strikke sokker til seg selv. Sokkene ble alt for store til Titten Tei, men de passet perfekt til elskeren hans, Sjonkel Rolf. Dog litt korte i ankelen. Etter dette har Titten tjent seg rik på idéen, da dette har blitt en trend blant flere homofile verden rundt!

Berømte sokker

I all hovedsak er sokkene kraftig underrepresentert i media, men Kermit the Frog gjorde stor suksess internasjonalt da han allerede i 1955 oppfant Barne-TV. Den norske kjendisduoen Smitt og Smule er kanskje ikke like kjent internasjonalt, men de har til gjengjeld mer irriterende stemmer. Den mye omtalte Orderudsokken som for øyeblikket soner en dom på 21 års fengsel pluss strikking for trippeldrap har dessverre gitt sokker et nokså frynsete rykte. Mens de fleste sokker generelt ansees for å være rolige, jordnære og folkekjære så har denne gjort seg kraftig bemerket med sine heslige farger og truende vesen.

Fil:Orderudsokken.jpeg

Sokker i historien

Til tross for enkelte unntak som nevnt over så skal det i sannhetens navn sies at sokker lever en nokså anonym tilværelse. Ikke desto mindre har de spilt en sentral rolle i flere sammenhenger enn man skulle tro. Her er noen tankevekkende fakta:

  • Chuck Norris er en ivrig sokkebruker.
  • MacGyver har ved flere anledninger brukt sokker som bl.a. fallskjerm, kodenøkkel og flytevest.
  • I 2002 forsøkte en mann å sprenge et fly i luften med en sko. Ikke en eneste avis nevnte sokkene hans.
  • Bruce Willis hadde ikke sokker på seg når han skadet føttene sine på knust glass i kinosuksessen "Die Hard".
  • Helt siden opprinnelsen av sokkene, har de aldri blitt regnet som et plagg.