Kaptein Sabeltann

Revisjon per 23. mai 2016 kl. 20:15 av 80.213.6.126 (diskusjon) (lkfjfojwæffoågjro'gjrårpjpjågår)
Kaptein Sabeltann
Kaptein Sabeltann 000 1610d.jpg
Navn Ernst Johannes Sabeltann
Født 20 Oktober 1931


Ernst Johannes Sabeltann i godt humør sammen med Gene Simmsons, Paul Stanley, Ace Frehley og Peter Criss
Langemann og resten av mannskapet fremfører Bee Gees - Stayin' Alive i Kjuttaviga
Sabeltann har sett seg lei av tante Bessas såkalte synging og ordner opp i Kjuttaviga.
Greven av gral med sin tjener grisk på jakt etter Sabeltann.
Fil:Sabeltann1.jpg
FBI har lenge hatt Sabeltann i søkelyset for drapet på USAs president John Fitzgerald Kennedy 22 November 1963.
Sabeltann ble i 1962 siktet for i samarbeid med Jocke och sjøkaptein Blodsvente å bedrive bordell.
Fil:Saddamtann.jpg
Et bilde FBI hevder beviser at Sabeltann bedrev illegal opplæring av Iraks tidligere diktator Saddam Hussein i 1984. Her under møysommelig veiledning av Sabeltanns trofaste matros Pelle.

Kaptein Sabeltann (født Ernst Johannes Sabeltann 20. Oktober 1931) er en berømt musiker, terrorist og skipsreder. Sønn av tannlege Oluf Sveinung Sabeltann (Fdt. Chritiania 1. Juli 1910 - d. Nittedal 11 Mai 2000) og disponent Olga-Beatrice Norheimsdottir (Fdt. Chritiania 5. Desember 1908 - d. Toten 19 Januar 1995), søsken er Arne Fritjoff Sabeltann (Fdt. Oslo 24. Mai 1942 - l.dd.), Fred Peter Sabeltann (senere Fred Olsen. Fdt. Oslo 19. oktober 1944 - i.dd.) og Gudrunn Beate Sabeltann (Fdt. Oslo 19. April 1945 - l.dd.).


Kjennetegn

Kaptein sabeltann er veldig lett å kjenne igjen med sine røde sko gulltrå i sømmene på klærene hans. Noe som har irritert alle Sabeltanns medmennesker i alle år, er at han hele tiden ut av det blå kan finne på å si: Alle mann på rekke!, eller: Kongen på havet hvem er han? til alle å enhver. Alle vet jo at han er kongen på havet, så det er ikke vanskelig å skjønnne hvorfor folk er lei av hans replikker.


KISS

Kaptein Sabeltann startet i 1973 det berømte amerikanske hardrock bandet KISS sammen med daværende Bassist Gene Simmons, gitarist Paul Stanley, gitarist Ace Frehley og trommeslager Peter Criss. Det skulle ikke vare lenge før man så at samarbeidet var forgjeves, Sabeltann insisterte på at at han var best egnet som vokalist og allerede en uke senere så man at man ikke ville kunne komme til noen minnelig løsning.

At Kaptein Kabel Satan insisterte på å få med sangen "I sailed fråm karbien and sailed up i natt" på det kommende albumet "Hotter than hell" som ble sluppet 22 Oktober 1974 satte den endelige spikeren i kassen for Sabeltanns rolle i KISS. Dette skapte mye frustrasjon og hevngjerrighet i Sabeltann og en evig kamp om fansen var i gang. Sabeltann valgte imidlertid å beholde den likbleike ansiktssminken i protest.

Sabel Lines A/S

Sabeltann presenterte i 1975 ambisiøse planer om å starte transportfirmaet Sabel Lines som skulle tilby billige turer i rutetrafikk fra Kristiansand til København og Kiel. Sabeltann samlet alle sine tilgjengelige midler og det var duket for dugnadsarbeid med rederiets kommende mannskap. Det ble funnet en passende plass å bygge på og stoltheten ”Den sorte dame” ble sjøsatt 21 Mai 1976. Jomfruturen fikk imidlertid en brå stopp når man fort oppdaget at ingen hadde lagt merke til at herligheten var bygget i et lite tjern som hadde navnet G[]]rashavet - milevis fra sjøen. Dette var en stor seier for Sabeltanns bror, Fred Peter (som nylig hadde byttet navn til Fred Olsen etter en krangel med faren) som hadde startet sitt eget rederi: Fred Olsen-lines.


Kompanjonger og mannskap

Sabeltann har gjennom tiden kommandert en mengde modige (og ikke fullt så modige menn) blant de mest trofast og hans nærmeste kan nevnes: Langemann - Sabeltanns venstre hånd (kall det skygge om du vil), en mislykket bruktbilselger fra Horten som elsker å se på filmer fra 70-80 årene som skildrer tiden mellom et hus på prerien og når det plutselig kom en arkeolog med hatt som prøvde å unnslippe fra nazister( Indiana Jones. ) Pelle pirat - Godtroende, oppblåst, egoistisk og har veldig stor sans for damer. Spesielt magedansere med skjerf Pysa pirat - Tvillingbroren til Pelle Pirat. Pysa er nok den største grunnen til at den sorte dame måtte bli igjen i på Ape-øya (mora deres lager veldig gode kjøttboller) Pinky - Satt på praksis-ordning gjennom ett samarbeid mellom NAV og en bibelskole. Pinky klarer ikke å velge side. Da broren fant en diamant, nektet Pinky å bli med videre, mens bare måneder senere kom han knelende ned framfor kaptein Sabeltanns knær og tryglet om å få jobben tilbake. Han endte opp som bossplukker og speider på nattestid. Skalken "Kokken" ombord. Ender gjerne opp med å spise maten han lager selv (under dekk). Dette er av en grunnene. Han er også en veldig dårlig kokk og har en veldig pervers humor som til tider irriterer mannskapet ombord Benjamin Franklin Er der bare, men han har funnet opp en rekke praktiske hjelpemidler. Gjerne beståenda av gaffatape, brødskiver, tannpirkere og ett flagg.

Fil:Http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2010/09/thumb benfranklin pirate ars.jpg

Kongen på havet

Han er av sitt manskap utnevnt som "kongen på havet" og det er her viktig å presisere det faktum at dette havet kun eksisterer under Sabeltanns ivirigste LSD-ruser da "havet" bare er et lite plaskevann med navn Grashavet i Kristiansand.

Kjuttaviga

Som den eneste kaien på "de syv hav" er Kjuttaviga den eneste kaien hvor Sabeltann og hans trofaste mannskap kan få utløp for deres fantasier og aggresjon. Det foreligger enkelte uklarheter om hva som skaper denne aggresjonen, men enkelte vil mene at det skyldes Tante Bassas skråling og larm (eller 'sang', som hun kaller det). Andre hevder det også kan skyldes Sabeltanns besettelse av Sunniva. Sabeltann spurte en dag om hun ville bli hans kone (Red. adm. gratis vaske- og kjøkkenhjelp)etter denne hendelsen har han kastet en forbannelse over alt og alle i Kjuttaviga.

Kjuttaviga huser også flere skatter i følge Sabeltanns selv, derblant kan nevnes Grusomme Gabriels skatt, til tross for et titalls innvandringer og ransakninger av Kjuttaviga har ikke Sabeltann utrettet annet en å bli latterliggjort like mange ganger.

Høytstående fiender

Sabeltann har ikke mange venner, men noen ønsker han av dage mer en de aller fleste. Greven av gral, distriktets langer og blackmarket kontakt og hans trofaste tjenere Grufull, Slu og Grisk (også kjent som Lucifer, Piodor og Lola) forsøker med hjelp av heksen Miriam å få fatt på Sabeltann. Dette skal skyldes et forsøk på å inndrive noe av Sabeltanns høye narko og såkalte "dameselskaps" gjeld. Rykter tilsier at denne "greven av gral" i virkeligheten er Scott fra Hotel Cæsar i forretnings tjeneste etter at han dreit seg ut på hotellet.


Terrorisme

Sabeltann har tidligere vært siktet for å bedrive høyfor "rederi" opplæring av høyt ettersøkte personer, produksjon og omsetting av alkohol, legemsbeskadigelse, sadistiske holdninger, vandalisme, uanstendig oppførsel med en hest, forsøpling, bevisforspillelse, flere brudd på våpenforskriften, forurensning, bedrive utukt på offentlig sted, menneskesmugling, vandalisme på Munch museet, personforfølgelse, brudd på besøksforbud, pyromani, drapstrusler, brudd på arbeidsmiljøloven, hetsende ytringer, kjøp av seksuelle tjenester, dyremishandling, bråk og støy på offentlig sted, blotting, vitnepåvirking, ulovlig innførsel og inntak av næringsmiddler samt drap på USAs daværende president John F. Kennedy 1963. FBI har i flere tilfeller kunnet fremlegge bildemateriale, men Sabeltann har blitt frikjent på alle punkter som følge av at bevisets stilling var for svakt.