Hundepølse

Revisjon per 22. mai 2007 kl. 09:07 av Laffen (diskusjon | bidrag) (Ny side: Populær tysk middagsmat, basert på en tusenårgammel preussisk oppskrift. Kan lages med hvilket hundekjøtt som helst, men Schäfer og Schweinehund er de mest populære. Under syv...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

Populær tysk middagsmat, basert på en tusenårgammel preussisk oppskrift. Kan lages med hvilket hundekjøtt som helst, men Schäfer og Schweinehund er de mest populære. Under syv-årskrigen var det sterkt skort på begge de to nevnte hundeslagene, og en laget da forskjellige andre smaksblandinger som Riesenschnauser og Dobermann-Pinscher.

Hundepølsen ble også eksportert til Kina, der den ble spesielt populær i varianten kjent som Chow-Chow. Denne spesielle pølsen har en svak nyanse av blått i seg, grunnet at ekte Chow-Chow-pølse skal lages med 20 prosent tungekjøtt i deigen.

Hundepølse kan lages med et bredt utvalg av krydder, men den mest vanlige er bitre mandler, eller dersom man ikke har dette - preussisk syre (også kjent som cyankalium.) Sistnevnte gir en distinkt lukt/smak-opplevelse, men smaken blir omtrent den samme. Ingen gourmand har noensinne klaget på smaken.