Forum:Nytt forsøk

Forum: Forumet > Nytt forsøk
Merk: Denne tråden har ikke blitt redigert på 4430 dager. Den blir sett på som arkivert - diskusjonen er over. Ikke svar på tråden hvis den ikke trenger et svar.

19. juli 2009

På bakgrunn av den siste tids problemer med Ikkepedia, vil jeg framføre følgende: Paddekaka nevnte at Trubadurix snakket noe om at det er kuk i computeren. Hvis det er noen som har bruk for en, så tror jeg at jeg tillater meg på vegne av de øvrige Administratorer å gi den bort til noen som vil ha den. Trenger ikke å forklare hva du skal bruke den til. Bare ymt frampå, og den er din. --rody45 ~BC 18. jul 2009 kl. 15:32 (UTC)

Jeg har ikke den fjerneste anelse om hva du snakker om, men det ser ut til at ting har ordnet seg nå. --TrubadurixSnakkAdminBidrag(IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 19. jul 2009 kl. 13:49 (UTC)
Du skreiv til meg at det såg ut som at me hadde kuk i komputeren for nokre dagar sidan. Men det ser ut til å vere betre no, ja. Kanskje Ikkepedia berre trengte ein pause frå slettefantomet? -Slettefantomet Paddekaka 19. jul 2009 kl. 15:01 (UTC)

Det meste av det som var borte er antagelig kommet tilbake. Men, og det er et stort men, det går svært ofte så seint at det er bare den ekstra interesserte som orker å vente på å komme inn eller lese flere sider. Jeg vet ikke hvordan dette kan endres, men i forhold til nettet ellers, så er dette helt håpløst. --rody45 ~BC 24. jul 2009 kl. 21:58 (UTC)

Det problemet er ikke noe vi kan gjøre noe med her. Dette er dessverre et problem som kun serveransvarlig kan ordne opp. Det er kun 3 logiske svar på hva som er feil: 1. For dårlig kapasitet på linja fra "Webben" og inn til serveren. 2. For dårlig kapasitet på server. 3. en kombinasjon av mulighet 1 og 2. Jeg misstenker mulighet 3 uten at jeg har noen bakgrunn for å si at det er nettopp det som er problemet. Og som sagt, dette er noe som kun serveransvarlig kan ordne opp i, og siden han er vanskelig å få tak i, blir det vanskelig å få en løsning på problemet. --Howie, Månedens ikkepedianer Juni 2009 24. jul 2009 kl. 22:43 (UTC)
Enig med to siste talere. Dette er et alvorlig problem som det må tas tak i av noen, ellers blir dette bare et "forum" for en svært liten håndfull engasjerte mennesker. Fru Sannse hos Wikia er villig til å ta oss inn under sine armer ... --Jaf  (IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 24. jul 2009 kl. 22:45 (UTC)
Dette blir interessant å følge med på etterhvert!! Wikia har opprettet http://nn.ikkjepedia-humor.wikia.com/wiki/Hovudside og se hvem som er byråkrat og eneste administrator!! Dette overgår det meste av det jeg har sett her, se også http://nn.ikkjepedia-humor.wikia.com/wiki/Brukardiskusjon:127.0.0.1 !! --Jaf  (IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 24. jul 2009 kl. 23:11 (UTC)
Sniker meg innom som snarest og skjønner at det er mer enn min treige oppkobling som gjør at man svømmer i sirup her....Håper det ordner seg etterhvert.....--Pom 24. jul 2009 kl. 23:27 (UTC)
Ser også at jeg signerer med tjuefjerde, jul 2009, og da er det vel på sin plass å ønske god jul i samme slengen:) --Pom 24. jul 2009 kl. 23:30 (UTC)
Du kan være glad det ikke sto aug der. Da hadde du vært for sein til alle pakkene. --rody45 ~BC 25. jul 2009 kl. 06:55 (UTC)

Ser i lenka fra Jaf at nynorskararane kjøyrer solo. Undrast på om dei kjem unna problemane. Hmmm. Det har ikkje talast mykje om denne nye wikien. Spelar nokre dobbeltspel utan å seie ein einaste ting ? Hmmm. Er det eg som e blåøygd ? --rody45 ~BC 25. jul 2009 kl. 07:08 (UTC)


I dag var det ingen inne fra 0400 til 2100. Det lukter bråstopp i tilgang hele dagen det. --rody45 ~BC 26. jul 2009 kl. 21:51 (UTC)

Nettopp det det var. Da jeg var innom ca kl. 13.30, fikk jeg opp en errormelding. Den samme fikk jeg da jeg var innom ca kl. 18.00, så var tydelig at det ikke lot seg komme inn i hvertfall i det tidsrommet jeg prøvde--Howie, Månedens ikkepedianer Juni 2009 26. jul 2009 kl. 22:11 (UTC)
I dag var det ingen som kom inn mellom 13 og 21. --rody45 ~BC 30. jul 2009 kl. 19:33 (UTC)


Eg ser at på denne Ikkjepedia er det ein luring som har kalt seg "Paddekaka". Eg vil bare slå fast at det ikkje er meg. Ellers såg eg at vår kjære, irriterande ven Hundekaka er opprettaren, eller noko slikt? Uansett er eg imot å flytte Ikkepedia til same greiene som denne Ikkjepedia er på - eg syns han virker så rotete og vanskeleg å orientere seg på. Då vil eg heller til den som Uncyclopedia er på. -Slettefantomet Paddekaka 30. jul 2009 kl. 23:35 (UTC)
Både ikkjepedia og uncyclopedia er Wikia-prosjekter. --TrubadurixSnakkAdminBidrag(IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 31. jul 2009 kl. 06:42 (UTC)
Hvis Paddekaka er to forskjellige personer, så kan vel forsåvidt Hundekaka være det og. Kakemenn er de kanskje begge.--88.90.73.69 31. jul 2009 kl. 07:14 (UTC)
Av ein eller annan mystifistisk grunn ser Uncyclopedia anderledes ut enn Ikkjepedia. (F. eks. at Ikkjepedia er blå mens Uncyclopedia er kvit.) -Slettefantomet Paddekaka 31. jul 2009 kl. 07:45 (UTC)
Hva betyr det at de er Wikia-prosjekter ? Er det et alternativ ? --rody45 ~BC 31. jul 2009 kl. 07:53 (UTC)
For det første, ja uncyclopedia er et wikia prosjekt. Det ser man på url-en som er uncyclopedia.wikia.com. For det andre, grunnen til at uncyclopedia ikke har samme oppsett som de andre wikiprosjektene til wikia er at uncyclopedia opprinnelig ikke var et wikiaprosjekt, men da uncyclopedia trengte større og kraftigere servere for å ta unna trafikken, tilbød wikia å ta seg av den delen samtidig som uncyclopedia fikk beholde sitt gamle design.
Hovedforskjellen mellom wikia's prosjekter og andre wikier, er at wikia's prosjekter er finansiert med reklame, og blir vi innlemmet hos wikia, er det en garanti om at vi vil få reklame også her på ikkepedia. Dessuten, kan vi komme til å bli tvunget til å bytte over til oppsettet wikia bruker på sine wikier. Jeg synes det ser grimt ut iallefall. Det kan også tenkes at de vil stille andre krav jeg ikke kjenner til også. Det eneste positive vil være at man vil ha en stabil og sikker oppetid, og null problemer med servere. Men likevel er jeg personlig i mot å bli innlemmet i wikia--Howie, Månedens ikkepedianer Juni 2009 31. jul 2009 kl. 12:05 (UTC)
Viss me får lov til å behalde det oppsettet som me har no, så har eg ikkje så alt for mykje imot wikia, men eg vil absolutt ikkje der viss me må bli blå! -Slettefantomet Paddekaka 31. jul 2009 kl. 12:38 (UTC)
Jeg varsler dere: Wikia er et kommersielt bedrift som tjener penger på andre sine aktiviteter. Det kommer også flere ukjente administratorer (de såkalte stewards) som bestemmer alt, selv man er byrokrat. Wikia er et maktsgal bedrift som nyter fra andre. Og forresten: dere vil vel ikke ha blitsende reklame på siden av artiklene? Tenk dere om! Vær så snill! Jeg vet om mange som hadde problemer før med wikia. Min venn, Bruker:D. G. Neree, vet som ingen annen hva Wikia er. Les dette og les også sin klage. Vær så snil å ikke skifte til Wikia, selv om serverne fra Carl er trege. Den Portugesiske neciclopedia er grunnen. Den er diger og tar mye plass på serverne fra Carl. Kan vi ikke foreslå noe annet enn å skifte til Wikia? Wikia er tull, please! Jeg håper virkelig at dere bestemmer deg å IKKE skifte til Wikia. Jeg tror at jeg har sagt det før til Paddekaka (msn) at Wikia er tøys. En god råd: ikke skift til Wikia, det er Ikkepedia ikke verdt! Tro på meg | Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 31. jul 2009 kl. 14:56 (UTC)
Og jeg er HELT enig med Howie | Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 31. jul 2009 kl. 14:58 (UTC)
Wikia har også færre coder og "tager" i wikicode enn vi har har. Mange ting vil bi feilt når ting blir transportert | Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 31. jul 2009 kl. 15:17 (UTC)
"Wikia er en maktgal bedrift som nyter fra andre" - litt sånn som Stoltenberg II-regjeringa. Så det blir nok ikkje eit stort problem; vi kan i alle fall halde ut i fire år. Reklamegreiene på sida oppfattar ikkje eg som eit veldig stort problem for lesing av artiklar, så det einaste minuset eg ser så langt er at Ikkepedia kan risikere å bli blå. (Merk! Eg bruker no ordet "blå" som ein metafor for... vel, blå og uorienterbar.) -Slettefantomet Paddekaka 31. jul 2009 kl. 15:24 (UTC)

Én fordel med Wikia, kanskje den eneste for alt jeg vet, er at de for tiden fungerer! Måtte ha seks - 6 - mislykkede sidevisninger for å logge inn og komme hit til redigeringssiden, og det holder ikke i dag. Men jeg tror heller ikke at graset er så mye grønnere på den andre siden av gjerdet heller. En utfordring med flytting av artiklene fra en lisensiering til en annen, som fru Sannse sier, «unfortunately you can't mix the two licenses - mainly because one is "non-commercial only" and the other allows commercial use» [1]. Ikke vet jeg hva dette kan bety i praksis. Dette har vært diskutert tidligere [2]. (Se i denne sammenhengen bort fra brukeren som IKKE ønsker at Wikias Ikkepedia skal slettes, han har ikke fått med seg at avstemmingen for lengst er avsluttet og at beslutning er fattet uten at den hadde noen som helst betydning. Er forøvrig antagelig samme bruker som av en heller ubegripelig grunn har fått etablert Wikias nynorske versjon, men det gleder meg at undertegnede er gjort til hatobjekt nr. 1 - da er det ikke helt bortkastet det jeg har drevet med...[3])

Det er mange nasjoner som har sine Ikkepediaer der vi er, så det burde være mulig å få til "noe" som er bra for fellesskapet utenom Wikia? Skal vi gjøre som den gamle mannen som kaller seg Trubadurix spør om og opprette en ambassade, selv om den antagelig vil bli truet med flaggbrenning og det som verre er? Jeg mener vi bør det i første omgang, heller enn å smiske oss inn på Wikia. Sier jeg, som har sagt at jeg ikke orker mer av ventingen her; har vært borte noen dager og ser at det er veldig få redigeringer hver dag, noe som antagelig tyder på at det har vært dårlige tider. --Jaf  (IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 31. jul 2009 kl. 18:29 (UTC)

Å inngå samarbeid med Wikia er som å stemme FrP ved stortingsvalget, du aner ikke hva du får, og mest sansynlig er det langt verre enn du hadde turt å drømme om (Ja jeg har lite til overs for FrP. Lenge leve Kystpartiet!). Jeg er personlig enig med Jaf om at vi burde få til en felles community for uncyclopedier som velger å stå utenfor griskingene i Wikia. Det burde også være mulig med litt dugnad fra ildsjelene på uncyclopediene å få til en fast og stabil server løsning for alle uncyclopediene. Enten ved å få opp et helt nytt serversystem eller ved å oppgradere serverne som Carl i dag drifter. Men vil bare nevne at en bladserver uten NOS eller med Linux ferdiginstallert (Linux er uansett gratis) koster rundt 20 000kr eller kansje enda mer hvis du skal ha en som er kraftig nok til å kjøre alle de selvstendige uncyclopediene, så billig er det uansett ikke når det kommer til slikt utstyr. I tillegg er det en fordel med fiber hele veien inn til serveren for å unngå en flaskehals mellom server og "weben".
Så som dere skjønner, dette er ikke en enkel sak, og ikke billig heller, men oppgradering av teknisk utstyr, er helt nødvendig, spesielt hvis de selvstendige uncyclopediene skal gå inn i tettere sammarbeid, noe jeg anser som en fordel på sikt--Howie, Månedens ikkepedianer Juni 2009 31. jul 2009 kl. 18:55 (UTC)
I beste FrP-ånd (ja, eg er FrP-ar) vil eg berre seie at dersam det ikkje er ein sydentur i biletet, kjem eg ikkje til å spøtte i ei einaste krone! Men det er mi meining. Eg syns ikkje det er ein god idé å måtte betale for Ikkepedia (no snakkar eg om dei 20.000 som blei nevnt), og då vil eg heller ta reklamen. Det er same med NRK og lisensbetalinga. -Slettefantomet Paddekaka 31. jul 2009 kl. 19:00 (UTC)
Jeg har snakket med Bruker:Hedz0qxz om et alternativ: jeg spurte om det var mulig å transportere Ikkepedia til hans server. Oncyclopedia (nl) har flyttet allerede til serveren og det går kjempfint, så vi kan si et godt alternativ for Ikke. Mye bedre enn Wikia. Flere brukere på Oncyclopedia har ikke merket en gang at de var på en annen server (så man skal ikke bekymre seg om lay-outen og sånne ting). Ikke en gang reklame ved siden av artiklene! Spørsmålet er bare om det er nok plass til Ikkepedia og det venter jeg på nå. Og en ting: hvis man flytter til Wikia, kan man ikke flytte fra den mer, i all fall ikke under samme navn. Once Wikia, forever Wikia! Det er nifst men det er jo Wikia i det hele tatt! På Wikia blir man regjert, husk det! Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 31. jul 2009 kl. 19:25 (UTC)
Dette er neppe forumet for å diskutere FrP [4] eller politikk generelt, la oss ikke bli uvenner av slike betydningsløse temaer. Her er det mye alvorligere ting som skal diskuteres! --Jaf  (IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 31. jul 2009 kl. 19:27 (UTC)
Nei, sjølvsagt ikkje. Men sydenturen kunne me vel trengt likevel - det har jo ikkje vore bra ver denne ferien, i alle fall ikkje på Vestlandet/Hjørring/Oslo, der eg har oppholdt meg... Men kva slags server er det nederlendarane har, herr Cartoonist? Dette var jo ein god idé som gir håp. -Slettefantomet Paddekaka 31. jul 2009 kl. 19:37 (UTC)
Hva skal man med sydentur når man har tropevær der man er? (dvs: Ofoten/Nordre Nordland). Back to tema, var noe slikt som cartoonist nå kom med, jeg hadde håpet på. Man er nemlig avhengig av at en eller noen ildsjeler har slikt utstyr som de er villige til å dele med andre, fordi som sagt, er det dyrt å kjøpe det;) Og la meg gjette, det er en server med linux vennen din har cartoonist? Har svært dårlige erfaringer med å kjøre wikier på Win-servere. Det gikk en viss vei for å si det slik...--Howie, Månedens ikkepedianer Juni 2009 31. jul 2009 kl. 19:48 (UTC)
Nei da, det er ikke han ;) Det er noen nederlendere jeg snakker om. Han linux-karen og jeg er både belgiere :) Jeg vet ikke hvor stor den er, men den er i all fall ikke kommersielt og ikke så stor som de serverne fra Carl. Det står bare 1 wiki, den nederlandske Oncyclopedia, på servern. Tror at det skal bli ikkepedia.net da den blir transportert. Vet det ikke sikker. Men jeg får bare vente på svar. Kanskje andre nederlendere kan blande seg inn i forummet her, men vi får se. Nå skal jeg se på tv. Sjølsagt gir det håp! Mye bedre en Wikia ;) Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 31. jul 2009 kl. 19:52 (UTC)
Hvem er denne herr Hedz0qxz? Hva slags server er det han driver, sin private? Hva skjer når han blir overkjørt av trikken ikke gidder mer eller går tom for penger? Det koster tross alt en god del tid og penger å drive en server eller tre med stor båndbredde. Hva når det oppstår driftsproblemer, har vi noen som helst rettigheter overfor han/de som drifter server/nettverk? Neppe, hvis det ikke betales noe for det. Hva med nye versjoner av ditt og datt? Beklager, men dette har jeg lite tro på før vi vet mer. (Wiki på Windows Server går greit nok, men det er nok ikke designet for det, nei) --Jaf  (IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 31. jul 2009 kl. 20:10 (UTC)
Må si meg litt enig i Jaf, litt for store ubesvarte spørsmål rundt den serveren, men er jo greit at du skjekker opp slik at vi vet hva vi har å forholde oss til. (wikier fungerer på windows ja, men er ikke stabilt da windows ikke i utgangspunktet støtter .php, (språket mediawiki er skrevet i) noe som medfører mye ekstra arbeid og stor odds for ustabilitet)--Howie, Månedens ikkepedianer Juni 2009 31. jul 2009 kl. 20:43 (UTC)
Eg er så glad for at eg ikkje skjønar dataspråk. Så denne diskusjonen får de (dykk) ta. Og som du seier, Howie: Kva skal me med Syden når me har Norden? -Slettefantomet Paddekaka 31. jul 2009 kl. 21:17 (UTC)

Sett bremsene på foreløpig. Kan være det plutselig dukker opp en norsk server. --TrubadurixSnakkAdminBidrag(IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 1. aug 2009 kl. 03:34 (UTC)