Finland

Revisjon per 2. des. 2009 kl. 14:28 av Paddekaka (diskusjon | bidrag) (Tilbakestilte endring av 80.232.19.17 (diskusjon) til siste versjon av Hymie le robot)
Suomi
Finland
Finlandflag.png
(flagg)
Finland arms.jpg
(våpenskjold)
«Finland – connecting people!»
Hovedsteder Mummidalen
Største byer Kjäälavinanenenäs
Innbyggertall 325,345,089.37 ½
Offisielle språk Finsk
Styreform Kongedømme
President: Mummitrollet
Høvding: Matti Nykänen
Selvstendighet 1947
Avhengig av Nokia
Uavhengig av Åland
Valuta Vodka
Tidssone Litt bak Russland, men mange timer foran USA
Nasjonaldag Midtvintersaften
Landkode SF
Toppnivådomene .sf
Nasjonalsang:
«Nokia ringetonen»

«Jumala suojelee hulluja ja humalaisia. Ja niin myös meitä suomalaisia. Porsaita äidin oomme kaikki!»

- Kari Suomalainen om Finland

«Hvis en sykdom ikke kan kureres med sprut, tjære eller sauna, så er det alvorligt»

- finsk ordspråk

«Ha-ha-hallo, F-f-f-fi-fi-fi... (Hutre, skjelve)»

- Forvirret rockeband på konsert i Finland

Finland er et land med et landareal på størrelse med 17 flasker vodka (Finsk størrelse). Innbyggerne kalles finner, eller Jens! Vi velger å kalle dem finner, siden Jens er navnet til sjefen min. Ingen vet innbyggertallet i Finland, siden finnene nesten alltid sitter i saunaene sine, og alle vet at man ikke forstyrrer en finne i saunaen hans. For da får du se de bleke magene og lukte den meget gjenkjennelige lukten av vodka. Hovedstaden i Finland er Mummidalen, fordi Finnene var redde for å synke ned i helvete på grunn av alle innsjøene. Hovedeksporten er snørr og dette tjener finnene seg rike på, siden dette er en meget etterspurt vare i for eksempel Sverige, Kina og India. Kongen av Finlands slagord er Sauna,Vodka og Kniv!!

Styreform og demografi

Finland er et kongedømme med det allmeltige Mummitrollet som øverste politiske leder. Etter en rekke reformer de siste årene sitter Mummitrollet som en slags diktator og kan ikke velges bort fra tronen.

Befolkningen i Finland består stort sett av samer og noen få muslimer. Det er borgerkrig mellom disse to rasene og begge sider har hatt mange sårede menn, kvinner og barn på grunn av terrorisme. En viktig samisk beskyttelsestaktikk har blitt å smøre reinsdyrblod på snøskutere, lavoer og samfunnshus i håp om at muslimene skal bli skremt fra å kaste snøballer på dem.

Det offisielle språket i Finland er finsk. En finne som har tisset på seg kalles "svettlapp"

Geografi

Finland er et relativt flatt landområde med mange innsjøer og mye skog. Landet grenser først og fremst til Østersjøen, men også til Sverige, Russland og Norge. Finland har utrolig mange innsjøer og kalles derfor av danskene for de tusen skjøgers land. Med alle disse innsjøene har landet et nesten et maritimt klima, men de store luftmassene fra nabolandet Russland i øst er aldri langt borte og pumper ofte en kald vind over landet. Klimaet er derfor ganske kaldt og om vinteren er landet stort sett fullstendig dekket av snø og is.

Det finske flagget

Det finske flagget er gult og brunt, dette fordi finnene tenkte på det gule tisset, og den brune bæsjen som de legger igjen i den snøen som de er så glad i. Men de har lenge tenkt å skifte farge, ettersom finske nasjonalister ikke liker tanken på at flagget deres er farget etter tiss og bæsj. Fordi flagget er så stygt kan vi bare vise det Nokiastøttede blå-hvite flagget på denne siden. Det offiselle finske flagget slapp ikke igjennom sensuren.

Kultur

Finnenes kultur består av for det meste rock, heavy metal, og vodka! Mange kjente band som popgruppa HIM, er blitt store utenfor Finland, da spesielt på Vevelstad. Finland er faktisk det landet med minst asylere En ganske enkel metode for å gjenneskue finner, er å se på tastaturet på PC'en deres og studere "K-knappen". Er den helt slitt bort kan du være sikker på at personen roper "PERKELE!" som et skjeldsord.

Berømte finner

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.