Viskelær

Giftig viskelær

«Denne skal jeg ha på hyllen min»

- Jonas Lie om viskelæret

«Nå kommer jeg og eter deg!»

- Trollet om viskelæret

Skoleviskelær

HistorieRediger

Viskelær er en fiffig oppfinnelse fra Rygge kommune, nærmere bestemt Halmstad. Oppfinnelsen ble gjort av McGyver mens Chuck Norris hadde permisjon. Viskelæret har vært av enorm betydning gjennom historien, og vi kan se spor etter det så tidlig som i 1224 da Snorre Sturlason angivelig skal ha brukt et slikt mens han skrev på Heimskringla. Det er strid i forskermiljøene om man faktisk kan se spor etter viskelæret gjennom historien eller om disse sporene faktisk er visket ut.


BruksområderRediger

Viskelæret har mange bruksområder, og noen av de vanligste er til fjerning av kviser, som masseødeleggelsesvåpen eller som krydder. Mange bruker, i mangel av noe bedre, viskelæret som toalettpapir. Dette kan, av naturlige grunner (se over), føre til alvorlige skader. Viskelær bør kun brukes som toalettpapir i nødstilfeller. Bruk heller Se og Hør, VG eller FrPs internmagasin hvis tilgjengelig. McGyver bygde en gang en to-etasjes buss av et viskelær, men den bragden har vist seg å være umulig å kopiere.


Hvordan kjenne igjen et viskelærRediger

Viskelær kommer i mange forskjellige fasonger, men kan lett kjennes igjen ved at det har en seig, vablete overflate. Det frarådes å ta for mye på viskelær da dette kan være farlig (se bruksområder). Spesielt vanlig er den 10-kilosvarianten mange bærer med seg i store ryggsekker. Dette frarådes fra myndighetenes side da det har ført til millioner av dødsfall innen Skandinavia. Forskere spår at i fremtiden vil viskelærene være så velutviklede at de vil veie langt under en halv kilo og at man rett og slett kan putte det i lomma eller bære det i en spesialdesignet veske. Dette vil være svært nyttig for alle selvmordsbombere. Viskelæret har vært en av Norges bestselgende oppfinnelser, og er landets største eksportvare etter ostehøvelen. Dette har ført til at Norge i dag er en mektig stormakt. Uten viskelær ville nok prisene på skrive papir steget drastisk