Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Vestfold (fylke)

(Omdirigert fra Vestfold)
Pust1.png

Hold pusten!

Det er lite luft i denne artikkelen. For å spare på det som er, må du holde pusten når du leser denne endeløse veggen med tung tekst.

Eventuelt kan du skape mer luft ved å sette inn noen linjeskift.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!

Når du kommer gående nedover fra Finnmark, ligger Vestfold på venstre side. Men fylket er ganske lite, så hvis du er uoppmerksom et øyeblikk, er du i Telemark eller aldeles uten grunn, som for eksempel Porsgrunn.
Når det gjelder turistattraksjoner i Vestfold, har vi blant annet Slottsfjelltårnet, Minnehallen, Thorbjørn Svensen, Hval sjokoladefabrikk, Meny på komplett.no arena og huset som snekkeren Jahn Teigen bygde.

Vestfold er egentlig en litt stor plen med vann på venstre side, og hvis du kommer sydfra er det vann på høyre side også, samt i innlandet. Det heter Farris og er så gammelt som alle Oseberghaugane, og det er Tønsberg også. Hvis man graver litt i disse haugene, finner man skip, gjerne med egen dronning oppi, og Farris drikkes den dag i dag på slottet. For lenge siden var det skip på skipsverftene også.

Vestfoldingene er høy, pen og bortskjemt. Han har så god råd at alle som gidder bor i egne hus med have å ha båten i. Vestfold er forferdelig velstelt, men fylket er jo så lite at det tar ikke lange tiden å klippe og male det heller, da. Det er også litt skog, for eksempel Bøkeskogen, som kommer av det gamle vestfoldordet å bøka, som betyr å gå kveldstur med hunden i løvskog på lørdager etter at sola er gått ned bak Skrimfjella. Skrimfjella er en kolle i bakenden av Vestfold fylke som vestfoldingen bruker til å falle på ski i. Her sier folk itte og je fordi det ikker er så langt til Toten, men vanligvis endrer alle ord på ær, så som handlær, sommærrevyær. St-hansær, hekkær, fotballspellrær, Wesenlundær og jordbær.

Hvis du er kjendis, bør du for din selvtillits skyld legge veien utenom Vestfold, for vestfoldingen er så blasert at den ikke legger merke til deg. Barnevestfoldingene, for eksempel, samler bare på autografer fra sånne som ingen kjenner.
Tvers gjennom Vestfold går det brede veier fram til hyttene, og når alle er på plass, er fylket akkurat som en sekk med masse Oslo-folk i bunnen, så der er det litt oppover i sekken er det bra. Mens sekken fylles, kommer ikke vestfoldingen over veien for å besøke hverandre. Da sitter de inne og spikke snekker.
Vestfoldingen er vant med å omgås folk, han er lett å holde ren og så vidsynt og tolerant at han ikke engang diskriminerer nynorsktalende. På grunn av de dårlige tidene er prisen på å leie av møblert hundehus ved kysten nå helt ned i kroner 13 000 for tre uker. Men det er med hund.

I Vestfold er alle opptatt av MySpace på grunn av det er viktigere enn alt. I Vestfold er ikke Telemark hovedstaden.


kriminalitet er noe vestfoldinger er ekstremt kjent for. Under forbudstida skjedde det mye spritsmugling til Vestfold. Dette førte til at vestfoldingene fikk mye penger fra illegal virksomhet. Dette medførte at pengene ble reinvestert i kriminell virksomhet. På 1970 og 80 tallet gikk kriminaliteten nedover og Vestfold var i nærheten av å bli et anstendig fylke. Heldigvis klarte vestfoldingene å snu denne fæle trenden

Legendene sier videre at Vestfold i likhet med Danmark har sin egen beskytter. Danskene har Holger-danske, mens vestfoldingene har Sosiognom Gorm. Han returnerer visstnok den dagen det står dårlig til med kriminaliteten i fylket og skal da opprette sitt eget høysete i Tønsberg. Fra høysete skal han styre kriminaliteten, og sørge for at vestfoldingene skal rane enhver ikke vestfolding som kommer til fylket.


Det kjære og langstrakte landet vårt har mange kommuner du aldri har hørt om.
Det er fortsatt altfor mange til å få plass i tabellen, så du får greie deg med dem som ligger i Vestfold.

Kommuner i Vestfold fylke

Færder · Holmestrand · Horten · Larvik · Re · Sande · Sandefjord · Svelvik · Tønsberg
Dagens fylker:
Akershus · Aust-Agder · Buskerud · Finnmark · Hedmark · Hordaland · Møre og Romsdal · Nordland · Oppland · Oslo · Rogaland · Sogn og Fjordane · Telemark · Troms · Trøndelag · Vest-Agder · Vestfold · Østfold

Territorier:
Gokk · Kontinentalsokkelen · Jan Mayen · Svalbard

Tidligere fylker:
Bergen · Nord-Trøndelag · Sør-Trøndelag