Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Theodore Bamsefar Teddy Roosevelt
TR Buckskin Tiffany Knife.jpg
President nummer 26
Periode(r) 14. september 1901-4. mars 1909
Parti Bush' parti
Visepresident Hans private teddybjørn
Forgjenger William McKinley
Etterfølger William Howard Taft


Persondata

Født 27. oktober 1858, Wallstreet, New York
Død 6. januar 1919. Døde etter å ha blitt liggende under sin kjære i senga.
Yrke(r) Bøddel/Skytterkongle, Advokat
Ektefelle(r) En brunbjørn.


Teddybjørn omdirigeres hit. For dere som ønsker å lese om det du har i senga istedenfor denne harmløse bøddelen, se Kosebamse.
Theodore Roosevelt sammen med hans hustru

Theodore Bamsefar Teddy Roosevelt var USA's 26. president, og er i dag mest kjent for sine brutale jaktegenskaper som har innspirert mange mange store ledere i ettertid. Deriblandt vår egen Jensemann.


Innhold

BarndomRediger

Teddy Roosevelt ble født allerede som liten gutt. Det ble imidlertid raskt klart at han kom til å bli noe større. I barndommen likte Teddy å være ute i det fri, gjerne på trehjulssykkel. Han hadde imidlertid svært dårlig balanse. Han fikk stadig skrubbsår på knærne, og var ganske sutrete som barn. En dag fikk lille teddy en åpenbaring. Han satt utenfor den lokale puben hjemme, og ut snublet en overstadig beruset pelsjeger som sa til Teddy: "Sitt ikke der å glo, din drittunge, gå å lek men en bjørn eller noe."

Fra denne dag tog unge teddy opp bjørnejakt og utviklet stadig mer intrikate måter å fange bjørn på. I tillegg til vanlig jaktrifle brukte han gjerne ballonger, honnigkrukker, tamme vussler og ikke fullt så tamme heffalomper.


SkolegangRediger

Teddy Roosevelt gikk presidentlinjen på Washinton videregående. Han hadde bjørnejakt kun som valgfag. En stund så det mørkt ut for Teddys karriere etter at han strøk i statsbudsjett og øversjøisk krigføring. Ved hjelp av iherdig innsats, og gode karakterer i valgfag besto Teddy, og var nå klar til å bli president.


Diverse presidentjobberRediger

Den amerikanske presidentordningen aksepterer ikke presidenter rett fra skolebenken, og kommende presidenter må derfor ha praksis etter fullført eksamen på presidentlinjen. Clinton f.eks. var president i Undulat og Sangfugl Assosiation ([USA]). Bush hadde sin praksis i Ukultiverte og Surrete Angrepsivriges klubb ([USA]). Teddy fikk først praksis i Unge Snørrhvalpers Akebakkeforeningen ([USA]), deretter ble det presidentpraksis i Uhelbredelige Snøvlete Avholdsmannsforening ([USA]). Deretter var han klar for sin største oppgave, nemlig å løfte sin kone over dørterkelen. (Hun veide 342 kilo på strømpelesten). Etter dette var han klar for presidentjobben.


Amerikansk presidentRediger

Amerikanere pleier å stemme når de velger president.Etter en raskt stemmetone var snart hele nasjonen ren, og Teddy Roosevelt kunne settes inn som USAs 26. president. Noe av det førset han gjorde som president var å vanne plenen rundt det vite hus, tørke støv av det ovale rom. Teddy satte også igang laubærdyrking i det hvite hus, slik at han skulle ha noe å hvile på etter presidentperioden.


EttermæleRediger

Teddy huskes best for sin vanvittige bjørnejakt og brutale metoder som president. Han la grunnlaget for USAs tobakksindustri. Han kunne gjort suksess også som kjeledyrdesigner. Teddys kosebamser ble aldri populære, for han insisterte på å skyte alle kosebamser før de forlot fabrikken. Mange barn reagerte på dette, og kosebamser uten kulehull vant stadig terreng, selv i USA.

Teddy ble gravlagt, opprullet på en kabeltrommel, etter å ha blitt ligget ihjel av sine kone.