Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

The Royal Ax-Family

The Royal Ax-Family

Jonas Ax (t.h.) avbildet sammen med The Sailor (t.v.)

Dette er sagaen om Jonas Ax
En del av samlingen Sagaene om Dorske Menn
Sagaen om Jonas Ax er den sjette av sagaene som prøver å beskriver noe av Dorske Menns meget komplekse forhistorie

«”Hvorfor skal jeg det?! Far, jeg blir nervøs når du er så..”.»

- Jonas Ax rakk ikke å fullføre setningen før faren(...)

«”En dag vil du forstå gutten min"»

- Oddgeir til sin sønn”Vår verden vil nedkjempes av onde krefter, den kan kun reddes av "De Fire Menn." De vil komme til vår verden, og redde oss fra døden som ligger i våre alles skjebner i form av et band.” Skal The Sailor ha sagt under en pressekonferanse i New York. Ingen har noen gang forstått hva han har ment med dette, og alle har kun trodd han er en ensom tulling, med et ekstremt behov for oppmerksomhet.

FeiringenRediger

”Gratulerer med dagen sønn!”. Jonas våknet opp av at hans far, mor og bror stormet inn på rommet hans, grytidlig en lørdagsmorgen. De var omkranset med flagg, gaver og pynt. ”Nå er du endelig blitt mann, bror” sa Oddvar, og klappet Jonas vennlig på skulderen. ”Nå skal jeg endelig lære deg å vaske klær!” sa mamma Oddgunn, også lo hele familien godt og lenge. Så satt hele familien i senga til Jonas en god stund, sang, åpnet gaver og koste seg. Det sies at Ax-familien skal være den koseligste og mest omtenksomme familien i verden.

”Tusen takk for alle gavene. Jeg er så glad dere er familien min” sa Jonas på gråten. Oddvar og Oddgunn løp ut av rommet for å gjøre klar bursdagsfrokosten mens far Oddgeir ble stående igjen i rommet. ”Skal du ikke gjøre i stand bursdagsfrokosten, far?” spurte Jonas forundret. ”Tiden er inne, Jonas” sa Oddgeir med en mystisk stemme som Jonas aldri hadde hørt sin far bruke før. ”Du er ingen vanlig gutt, Jonas” sa faren enda mer mystisk. Jonas kjente at han begynte å skjelve litt. ”Jeg har noe jeg må vise deg, møt meg ved det ødelagte vedskjulet bak huset etter frokosten” sa faren og gikk noen skritt bakover. ”Hvorfor skal jeg det?! Far, jeg blir nervøs når du er så..”. Jonas rakk ikke å fullføre setningen før faren hadde forsvunnet.

Frokosten denne morningen ble litt mer stille enn vanligvis. Bordet var dekket med all verdens mat, frukt og goder. ”Hvor er far?” spurte Jonas. ”Hysj nå, sønn. Dette er din dag! Nå må du spise og kose deg!” sa Oddgunn raskt. ”Men vi må jo ha med far på bursdagsfrokosten!” ropte Jonas! Det ble helt stille rundt bordet. Plutselig så Jonas at Oddgunn fikk tårer i øynene, hun mumlet noe og løp ut av kjøkkenet. Oddvar sendte bare Jonas et ondt blikk og fortsatte å spise. Jonas skjønte ingenting. Men plutselig kom han på det faren hadde gitt han beskjed om.

VedskuletRediger

Han løp ut til det gamle vedskjulet. ”Far?! FAR?! Hvor er du Far?!”. Han så seg rundt men så ikke faren noe sted. Jonas gikk inn i vedskjulet for å se om han var der inne. Der så han noe merkelig. Alle veden var skjøvet til side. Veden som familien tidligere hadde vært stablet oppå hverandre langs hele gulvet. Et gulvteppe var dratt til side, og Jonas skimtet en åpen luke i enden av rommet. Han så seg tilbake. ”Far?!”. Kanskje Oddgeir var nede i denne luka han aldri hadde sett før? Jonas gikk forsiktig bort til luken, så forsiktig ned i det mørke hullet og bestemte seg for å begynne å klatre nedover stigen.

 
Jonas holdt kulen mellom hendene, og plutselig begynte hele han å lyse blått.

Når han var helt nede så han så han bare omrisset av kanter og vegger i et gråaktig lys. Plutselig skimtet Jonas en skikkelse i enden av rommet. ”Far?” ropte Jonas nervøst. ”Ja, sønn. Kom hit.”. Jonas gikk bort. Faren snudde seg og Jonas så at han holdt noe lysende blått i hendene. ”Hver andre sønn i hver generasjon av The Royal Ax-family har arvet denne glasskulen” sa faren. ”Jeg skjønner ikke hva du mener. The Royal Ax-family?! Hva er det for noe?” spurte Jonas helt forundret. ”En dag vil du forstå gutten min. Det jeg mente med at du ikke er en vanlig gutt er sant. Du er en DM-kriger, Jonas. Ingen DM-krigere har noensinne funnet ut hva DM står for, men vi vet at onde krefter prøver å ødelegge kraften i DM, og at de kommer nærmere og nærmere for hver dag” sa faren litt mer lystig enn tidligere. Jonas var glad for at han hørte den ordentlige farsstemmen igjen. ”Min tid som DM-kriger er over, Jonas. Nå overlater jeg oppdraget mitt til deg. Jeg har, som flere hundre fedre, enda ikke klart å bekjempe de mystiske, onde kreftene, og jeg vet ikke om du vil klare det heller. Klarer du det, vil din andre sønn slippe den skjebnen du har i vente,” sa faren. Hsn ga Jonas en lang klem. ”Det er på tide at du reiser. Ta denne lysende, glasskulen i armene, sønn”. Jonas holdt kulen mellom hendene, og plutselig begynte hele han å lyse blått. ”Farvel Sønn, vi sees om 40 år” ropte faren. Jonas ble løftet opp i lufta, og det dannet seg en blålysene orkan rundt han. Oddgeir sto og så stolt opp i orkanen. ”Lykke til sønn!!”.

Jonas forsvant.

MånedamenRediger

 
Den svarte, episke kjolen hennes blafret i vinden.

Han lukket forsiktig opp øynene. "Hvor er jeg?" Tenkte Jonas. Han var ikledd en slags magisk, lysende drakt. Det virket som han var på en annen planet. Han så rundt seg. Det var mørkt og mystisk. Plutselig så han jordkloden som hang der ute i verdensrommet. Han var på en annen planet. I forhold til posisjonen til jordkloden, må jeg være på månen! tenkte Jonas før han plutselig hørte skritt bak seg. Han snudde seg brått, og så noe vakkert. Det var en svevende, vakker kvinneskikkelse. Den svarte, episke kjolen hennes blafret i vinden.

”Velkommen nye DM-kriger. Din ferd begynner her. Det onde er nærmere enn noen gang. Jeg skal ta deg med til hovedkvarteret. De fire menn, og resten av krigerne venter på deg der. Men før vi kan dra må du ta i mot dette sverdet. Ingen tidligere DM-krigere har noen gang mottatt dette magiske DM-sverd, men vi vet at krigerne fra The Royal Ax-Family bare blir sterkere, for hver generasjon. Og nå er tiden inne. Det er grunn til å tro at du er sterk nok,” sa kvinnen. Jonas tok imot sverdet. Han så det var risset inn en liten tekst i på sverdet. Helt nederst ved ved parerstangen.

”Dorske Menn er best”

”Kom igjen, Jonas. Vi har dårlig tid.” sa kvinnen. ”Hva betyr Dorske Menn er best?!?!” spurte Jonas. ”Du vil få svar på alle dine spørsmål med tiden. Det eneste du trenger å vite er at Dorske Menn består av de fire mektigste menn i universet. Men nå trues de av en farlig fiende, som er farlig nær. Derfor har vi dårlig tid. Disse kreftene må bekjempes, før de fire menn kan frigjøres, reise til planeten Tellus, og gjøre det som ligger i deres skjebne.”. Kvinnen begynte å gå fremover, og ble borte i mørket. Jonas løp etter. Han visste at verden uvitende ventet på "De Fire menn," som damen hadde kalt dem. De Fire Menn av stål, som vil redde verden. Jonas var klar. Klar for å legge sine 40 neste år som beskytter av de mystiske DM-kreftene.

Og ingen har hørt fra han siden. Det eneste vi vet er at han den dag i dag fortsatt kjemper for DM-kreftene som en gang skal komme til verden, og gjøre den til et bedre sted. Ingen vet i hva slags form disse kreftene vil ankomme i, men vi vet at de vil komme.