Et synonym er ofte definert som et ord som har samme betydning som et annet, men det er veldig få ord som har akkurat samme betydning.

Vi tar for oss ordet å gå og noen av dets synonymer: gå, rusle, spasere, tusle, flanere, spankulere, vagge, stabbe, sprade, traske, halte, strene, vandre, subbe, slentre, marsjere, liste og lunte.

Om man gjør det ene eller andre kommer an på hva slags humør man er i, hva slags sammenheng man gjør det i, helsetilstanden man er i osv. Men kanskje mest av alt spiller det en rolle hvem man er:

Oprimisten rusler, pessimisten tusler, rikingen spaserer, snobben flanerer, den tynne spankulerer, den tykke vagger, den sinte stabber, den glade sprader, den sure trasker, den gamle halter, den stressede strener, oppdageren vandrer, den slitne subber, den vrølpete slentrer, den høytidelige marsjerer, den rampete lister, den misførnøyde lunter, men vi alle går.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.