Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Sunnmøre

Sunnmøre er en plass midt mellom ingensteder. Her lever folk på nesten ingenting - noe som har gitt sunnmøringene et ufortjent rykte som gjerrige. Etter den meget velrenommerte TV-dokumentaren Svendsen om Hansen og Jensen på TV2, fikk vi vite at sunnmøringene pusser bestikket sitt med skitne boxere og brukte bleier. Sunnmøre har 26 493 innbyggere, men 26 400 av disse er til enhver tid på havet, på rusavvenningsklinikk på Island eller på sparsommelighetskurs i Sibir. De resterende 93 er konstant døddrukne og svever mellom liv og død et sted over Sulesund.

Nevneverdige stederRediger

Det er egentlig ingen nevneverdige steder på Sunnmøre, men vi skal likevel nevne de.

  • Ålesund: Stedet der folk snakker med nesa - også kalt for Nasalbyen.
  • Hareid: Stedet der folk ruser seg på svidd gummilukt.
  • Ulsteinvik: Stedet der kaksene på Sunnmøre samler seg.

DyrelivRediger

Den mest vanlige dyrearten på Sunnmøre er ray-ray fugler, men mest ender. Arten har fått navnet Onkelus Skruulus - mye på grunn av at det er den fuglearten som er billigst i drift. Onkelus Skruulus er også Sunnmøres nasjonalfugl.

Videre finner vi også mer sjeldne arter som mygg og knott. Sunnmøringer liker ikke skapninger som livnærer seg på andre - og har derfor hatt en storstilt kampanje med mygg- knott- og byråkratslakt. I den aller verste perioden var det skuddpremie på nevnte artene.

DialektRediger

Sunnmøre dialekt er en fremed talemåte uforstålig for det vanlige menneske, det lyder litt som slik: Ray ray ray-ray ray rayray! Hold kjeft! Ray ray ray grøjn bil rayray!


    Denne artikkelen trenger bilder  
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!