Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Stilongs

Stilongs er en tynn og tett inntilsittende bukse som som er utbredt over store deler av verden, da gjerne i kalde og norlige strøk på kloden.

Ordet stilongs stammer fra det anglosaksiske (gammel-engelde ordet) Stiluma longa, som tyder "retter fokus." Stilongsen ble først oppfunnet for å brukes av engelske soldater tidlig på 1300 tallet. I følge gammel engelsk tradisjon (som så mange andre kulturer) var fallos (eller "Penisen") et tegn på maskulin makt og styrke, ved å framheve sine soldaters fordeler gav man et sterkt signal til sine fiender. Om man mot formodning skulle kjempe uavgjort, ble vinneren av kampene kåret ut fra bulen i stilongsen på de to gjennværende soldatene.

Den til nå mest berømte brukeren av stilongs er den kjente engelske opprøreren Robin Hood som kjempet mot tyranniet under Kong Johan rundt det 14 århundre. Historien sier at da han kastet seg ned fra trærne for å rane rikfolk for deres penger slapp de instinktivt våpnene i ren forferdelse. Andre og mer nærgående spekulasjoner sirkulerer rundt Robin Hood og hans menn fra Sherwood Forrest. En flokk med menn i tettsittende strømper som bor sammen langt inne i de mørke skogene fikk Paven til å reagere og enden på historien var at Robin Hood ble lyst fredløs. Han immigrerte så til Norge og tok hemmeligheten om stilongs med seg, men bakgrunnshistorien om dette plagget forble ukjent for de fleste.