Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Endringer

Mannen med ljåen

270 byte lagt til, 20. mar. 2008 kl. 19:25
m
ingen redigeringsforklaring
'''Mannen med ljåen''' (født Håkon Sigurdssønn) er en ensom sauebonde [[sau]]e[[bonde]] fra [[Helvete|Ytre Gauldalen]]. Det som skiller ham fra andre ensomme sauebønder fra Ytre Gauldalen er at Mannen med ljåen er hersker over [[døden ]] på fritiden. Siden det er årevis siden det var sauer i Ytre Gauldalen, har han nok av fritid.
== Opprinnelse ==
I år 1284 ble det født en liten [[gutt ]] i Ytre Gauldalen. Allerede på den tiden ble vi [[Norge|nordmenn ]] født med [[ski ]] på beina. Dessverre for moren var denne gutten litt annerledes. Da han kom ut, fikk jordmora [[jordmor]]a seg et sjokk. Han var blitt født med ljå i handa, og [[morra di|mora ]] bødde i hjel samme kveld. Jordmora døde for øvrig av sjokket.
Den tøffe starten på livet satte sine spor hos guttungen. Han mista fort interressen for [[livet]], men begynte å fantasere om [[døden ]] i stedet. På skolen var han totalt uinterressert i [[Bibelen|skapelsesberetningen]], men da lærerinnen [[lærer]]innen prata om dommedag satte han ørene på stilk. I dagboknotatene [[dagbok]]notatene hans fra den tiden, beskriver han hvordan han drømmer om å bli dødens sendebud: ''"...for da vil det bli MEG som bestemmer hvem som skal dø, og hvem som skal leve. Og da kan jeg få møte mor. (...) Hvis [[djevelen ]] eksisterer, så skal jeg slutte meg til ham!"'' Lærerinnen døde for øvrig da Håkon var ferdig med skolen.  Rett etter Håkon Sigurdssønns femtenårsdag, døde faren hans i en ulykke på jordet. Håkon hadde sittet og fiklet med ljåen, og uten at han visste det, hadde han løsnet på bladet. Da faren hans høstet inn høy, som sauene skulle ha til vintern, falt bladet ned og traff ham i foten. Dette førte til at han tok tak i foten med begge hender, og hinket opp og ned. En kvist på bakken førte til at faren til Håkon Sigrdssønn kom i ubalanse, ramlet over ende, slo hodet i en stein og døde.
Rett etter Håkon Sigurdssønns [[15|femtenårsdag]], døde faren hans i en ulykke på jordet. Håkon hadde sittet og fiklet med [[ljå]]en, og uten at han visste det, hadde han løsnet på bladet. Da faren hans høstet inn høy, som [[sau]]ene skulle ha til [[vinter]]en, falt bladet ned og traff ham i foten. Dette førte til at han tok tak i foten med begge hender, og hinket opp og ned. Samtidig, ikke langt unna, førte en kvist på bakken til at faren til Håkon Sigurdssønn kom i ubalanse, ramlet over ende, slo [[hode]]t i en [[stein]] og døde.
== Livet som bonde ==
Nå måtte Håkon drive sauebruket selv. Dette var ingen lett oppgave for en stakkars femtenåring som kun tenkte på døden. Sakte med sikkert krympet saueflokken hans fra over 30 [[dyr ]] til kun noen få. Det finnes [[ingen ]] sikre kilder på hvordan dette gikk til, men historikere antar at det har en sammenheng med guttens dødedyrkelse. En teori er at han øvde seg på å bli dødens sendebud, men historikeren som kom med påstanden døde før han fikk forklart noe nærmere.
Noe historikerene er enige om er at Håkon Sigurdssønn fort ga opp [[livet ]] som [[bonde ]] og begynte å søke etter meningen med livet.
== Meningen med livet ==
Etter en rask skjekk på [[Google]] fant han svaret. Meningen med [[livet]], i hvert fall i hans tilfelle, er døden. Denne oppdagelsen forandret livet, og ikke minst døden til Håkon.
== Meningen med livet Se også ==Etter en rask skjekk på google fant han svaret. Meningen med livet, i hvert fall i hans tilfelle, er døden. Denne oppdagelsen forandret livet, og ikke minst døden til Håkon.*[[Døden]]*[[Helvete]]*[[Djevelen]]*[[Hotel Cæsar]]*[[Finsk selvmordsforbund]]
{{under konstruksjon}}
[[Kategori:Slutt]]
rollback
1 903
redigeringer