Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Endringer

Mannen med ljåen

101 byte lagt til, 20. mar. 2008 kl. 19:00
ingen redigeringsforklaring
== Opprinnelse ==
I år 1284 ble det født en liten gutt i Ytre Gauldalen. Allerede på den tiden ble vi nordmenn født med ski på beina. Dessverre for moren var denne gutten litt annerledes. Da han kom ut, fikk jordmora seg et sjokk. Han var blitt født med ljå i handa, og mora bødde i hjel samme kveld. Jordmora døde for øvrig av sjokket.
Den tøffe starten på livet satte sine spor hos guttungen. Han mista fort interressen for livet, men begynte å fantasere om døden i stedet. På skolen var han totalt uinterressert i skapelsesberetningen, men da lærerinnen prata om dommedag satte han ørene på stilk. I dagboknotatene hans fra den tiden, beskriver han hvordan han drømmer om å bli dødens sendebud: ''"...for da vil det bli MEG som bestemmer hvem som skal dø, og hvem som skal leve. Og da kan jeg få møte mor. (...) Hvis djevelen eksisterer, så skal jeg slutte meg til ham!"''Lærerinnen døde for øvrig da Håkon var ferdig med skolen.
Rett etter Håkon Sigurdssønns femtenårsdag, døde faren hans i en ulykke på jordet. Håkon hadde sittet og fiklet med ljåen, og uten at han visste det, hadde han løsnet på bladet. Da faren hans høstet inn høy, som sauene skulle ha til vintern, falt bladet ned og traff ham i foten. Dette førte til at han tok tak i foten med begge hender, og hinket opp og ned. En kvist på bakken førte til at faren til Håkon Sigrdssønn kom i ubalanse, ramlet over ende, slo hodet i en stein og døde.
269
redigeringer