Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Endringer

Mannen med ljåen

706 byte lagt til, 20. mar. 2008 kl. 18:42
ingen redigeringsforklaring
I år 1284 ble det født en liten gutt i Ytre Gauldalen. Allerede på den tiden ble vi nordmenn født med ski på beina. Dessverre for moren var denne gutten litt annerledes. Da han kom ut, fikk jordmora seg et sjokk. Han var blitt født med ljå i handa, og mora bødde i hjel samme kveld.
Den tøffe starten på livet satte sine spor hos guttungen. Han mista fort intrressen interressen for livet, men begynte å fantasere om døden i stedet. På skolen var han totalt uinterressert i skapelsesberetningen, men da lærerinnen prata om dommedag satte han ørene på stilk. I dagboknotatene hans fra den tiden, beskriver han hvordan han drømmer om å bli dødens sendebud: ''"...for da vil det bli MEG som bestemmer hvem som skal dø, og hvem som skal leve. Og da kan jeg få møte mor. (...) Hvis djevelen eksisterer, så skal jeg slutte meg til ham!"''
Rett etter Håkon Sigurdssønns femtenårsdag, døde faren hans i en ulykke på jordet. Håkon hadde sittet og fiklet med ljåen, og uten at han visste det, hadde han løsnet på bladet. Da faren hans høstet inn høy, som sauene skulle ha til vintern, falt bladet ned og traff ham i foten. Dette førte til at han tok tak i foten med begge hender, og hinket opp og ned. En kvist på bakken førte til at faren til Håkon Sigrdssønn kom i ubalanse, ramlet over ende, slo hodet i en stein og døde.
== Livet som bonde ==
Nå måtte Håkon drive sauebruket selv. Dette var ingen lett oppgave for en stakkars femtenåring som kun tenkte på døden. Sakte med sikkert krympet saueflokken hans fra over 30 dyr til kun noen få. Det finnes ingen sikre kilder på hvordan dette gikk til, men historikere antar at det har en sammenheng med guttens dødedyrkelse. En teori er at han øvde seg på å bli dødens sendebud, men historikeren som kom med påstanden døde før han fikk forklart noe nærmere. Noe historikerene er enige om er at Håkon Sigurdssønn fort ga opp livet som bonde og begynte å søke etter meningen med livet.  == Meningen med livet ==Etter en rask skjekk på google fant han svaret. Meningen med livet, i hvert fall i hans tilfelle, er døden.
{{under konstruksjon}}
[[Kategori:Slutt]]
269
redigeringer