Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Endringer

Penger

41 byte lagt til, 14. aug. 2007 kl. 14:51
ingen redigeringsforklaring
'''Penger ''' kommer fra det latinske ordet "pingvin". Penger er noe de fleste sløser med og [[ikke]] helt vet hva er 100%. Gå tilbake til de gamle dagene med havregraut, og tenk på hva penger er. Si høyt for deg selv: Jeg har [[ikke]] penger. 
== Å tjene penger ==
Du må bytte til deg penger. Det vil si at du har en vare. Du har kanskje peiling på områder. Eller kanskje ikke. Da sliter du.
De fleste steder i [[verden ]] må man jobbe hardt for å få penger. Sånn er det heldigvis ikke i [[Norge]]. De som ikke har penger selv får det utdelt. Hvis du er en av de som ikke står opp om morran får du litt av pengene til naboen i stedet. Dette høres litt merkelig ut, men dette er helt akseptert i vide kretser slik at man ikke trenger føle seg brydd. Man kan faktisk gjerne rakke litt ned på de som er opptatt av ''(å tjene egne)'' penger.
== Penger i omløp ==
En studie fra Virginia Polytechnic Institute og universitetet i Leipzig viser at når vi kjenner lukten av jern eller kobber så er det ikke jernet eller jernatomene som lukter, men rester fra den menneskelige huden. Fettet fra huden fester seg på metallet, og myntenes lukt kommer fra nedbrytingen av hudfett fra alle som har hatt mynten i sine hender. Årsaken er at jern eller kobber fremskynder nedbrytingen og avdunstingen av hudmolekylene, og det forårsaker den typiske jernlukten.   Oppdagelsen fører til at ordspråket "Pecunia non olet" eller "Penger lukter ikke" må skrives om til "Penger lukter ikke så lenge ingen har holdt i dem". Det var keiser Vespasianus som først uttalte de berømte ordene da han ble kritisert for å ha innført en ny skatt på latriner i antikkens Roma.
Det var keiser Vespasianus som først uttalte de berømte ordene da han ble kritisert for å ha innført en ny skatt på latriner i antikkens Roma.[[Kategori:Nyttige gjenstander]]
640
redigeringer