Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Endringer

Brukerdiskusjon:Lemenlemenlemen

2 721 byte lagt til, 5. sep. 2019 kl. 20:55
Admin?
::<s>Nei</s> Ja takk! :) [[Bruker:Lemenlemenlemen|Lemenlemenlemen]] ([[Brukerdiskusjon:Lemenlemenlemen|diskusjon]]) 5. sep. 2019 kl. 12:20 (UTC)
 
: Velkommen på laget!
 
: Når det gjelder å blokkere uskikkelige brukere, har vi [[Ikkepedia:Blokkering|rådgivende retningslinjer]], men etter mitt syn er det vel så ofte greit å se an situasjonen. Ofte kan man se på redigeringene om det er snakk om en bruker som er her for å bidra og har gjort en feil eller om det er noen som aldri kommer til å gjøre et eneste konstruktivt bidrag overhodet.
 
: I [[:Kategori:Maler som gir kjeft]] finner du maler som kan være nyttige å legge på brukerdiskusjonssider, så du slipper å skrive liknende ting ørten ganger. Til en blokkert bruker kan du f.eks. skrive <code><nowiki>{{bb}}~~~~</nowiki></code> dersom forbrytelsen er å velge et brukernavn som er imot regelverket. Det er for øvrig verdt å nevne at i akkurat dette tilfellet er det lov å komme tilbake under et nytt og bedre navn, så da gjelder det å la alle avkryssingsboksene på blokkeringsskjermen stå blanke (det er to som er kryssa av som standard, og de går på blokkering av IP-adressene brukeren har brukt og muligheten til å lage ny konto).
 
: Når det gjelder sletting av sider, kan det være greit å gå gjennom artikkelhistorikken og se om det er noen eldre, brukbare revisjoner som kan hentes fram istedenfor å slette, for det hender seg at det er det. Ellers er det greit å være varsom med eldre sider, ettersom det gjerne er en grunn til at de er blitt bevarte (ikke alltid så klart). Eksepsjonelt dårlige sider, så håpløse at de tjener som skrekkeksempler på åssen det ''ikke'' skal gjøres, kan legges i [[Sylinderarkivet]] (det gjør du ved å flytte artikkelen til ''Sylinderarkivet/<Artikkelnavn>'' og legge på malen <code>bevaringsverdig</code> (se f.eks. [[Sylinderarkivet/Kan_dem_Hacke_deg_med_din_Steam_ID_%3F|denne]])
 
: Det hender seg at sider henger seg fast i mellomlageret, slik at det står at du er innlogga som en annen bruker (eller ikke innlogga overhodet) og det tilsynelatende ikke er mulig å slette/låse. I de tilfellene er det to løsninger: enten legge til et spørsmålstegn og noen tilfeldige tegn på slutten av nettadressen (tvinger ny innlasting) eller først trykke på artikkelhistorikken og så derfra velge slett/lås.
 
: Det siste jeg kommer på i farta, er at alle administratorer har sin egen farge i lista over siste redigeringer, for lettere å kjenne dem igjen. For å velge farge, kan du redigere [[MediaWiki:Vector.css]], linje 51. Enn så lenge har du svart farge, men det er bare å skifte ut <code>#000000</code> med en annen fargekode ([https://www.w3schools.com/colors/colors_picker.asp noen eksempler]). Det kan ta opptil en måned før det vises, pga. treighet i systemet. {{Bruker:9E2/sign}} 5. sep. 2019 kl. 20:55 (UTC)
Byråkrater, IP-kontrollører, emailconfirmed, rollback, Administratorer
4 326
redigeringer