Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Endringer

F-16

354 byte fjernet, 19. jul. 2018 kl. 07:32
ingen redigeringsforklaring
[[Bilde:F-16-1.jpg|thumb|En F-16A Støvsuger på E6]]
'''F-16 Slossende Ørn''' er en et multirolle-gressklipper jagerfly utviklet av General Dynamics, senere videreutviklet til støvsuger av General Dynamics Lockheed Martin fra 1983.
[[Bilde:F16pølse.jpg|thumb|Under en velkjent NATO øvelse i 2001 sleit en F-16 skvadron med å få fyr på primusen, våre svenske venner ante råd og på en to tre hadde man satt en F-16 i "barbeque-mode".]]
[[Bilde:F16dock.jpg|thumb|I fredstid var de lite for F-16 flyene å gjøre, så noen av de ble ofret til andre formål. Her fra krematoriet ved Östra sjukhuset.]]
== Bakgrunn ==
 
Utviklingen begynte å ta form i 1967 da General Dynamics på oppdrag fra den svenske regjeringen skulle utvikle en såkalt '''Multirolle-damnsugare''', altså var meningen å lage en stor mobil og effektiv støvsuger som kunne bidra til et ryddigere sverige grunnet alt det unødvendige søppelet de norske kaster fra seg i sverige.
Prosjektet var igjen i full gang, denne gangen gikk utviklingen effektivt. Macgyver laget en egen motor ved hjelp av gammle sykler, fire gåse-egg og en tvist-pose. Denne gangen hadde man fått til en motor, F100-PW-220 var blitt en realitet.
 
F-16 skal i 2017 bli helt erstattet av F-18/C og vil da bli brukt til andre ting, f.eks krematorier, som vist til høyre.
== Spesifikasjoner - F-16C Block 30 (det som er kjent, kungen av sverige sitter godt på resten...) ==
'''Wing Drop tank'''
En tank som monteres under hver vinge, kan eks inneholde drivstoff, men også smuglersprit etc.
 
'''Utvendig kjekspakke'''
Denne monterte MacGyver etter å ha fått den 8,5kg tunge jordfreseren i knollen.
== M61 Vulcan ==
M61 er en hydraulisk/pneumatisk drevet seks-løps luftkjølt gatling kanon med hele 20 kalibers løstennerkaliber, med sin skuddtakt på hele 6.000 skudd pr minutt var den utmerket til å jage bort dyr og forvirrede nordmenn, tyskere og pulvirisere annet skrap som ligger/står i veien.Den kan brukes til å drepe plager som naboen,postbudet,dørselgere og naboens puddel.  
[[Kategori: Nyttige gjenstander]] [[Kategori: Oppfinnelser]]
{{Buddy Jesus}}
Anonym bruker