Forskjell mellom versjoner av «Kaptein Sabeltann»

1 223 byte lagt til ,  23. mai 2016 kl. 20:15
lkfjfojwæffoågjro'gjrårpjpjågår
(lkfjfojwæffoågjro'gjrårpjpjågår)
 
veiledning av Sabeltanns trofaste matros Pelle.]]
'''Kaptein Sabeltann (født Ernst Johannes Sabeltann 20. Oktober 1931)''' er en berømt musiker, terrorist og skipsreder. Sønn av tannlege Oluf Sveinung Sabeltann (Fdt. Chritiania 1. Juli 1910 - d. Nittedal 11 Mai 2000) og disponent Olga-Beatrice Norheimsdottir (Fdt. Chritiania 5. Desember 1908 - d. Toten 19 Januar 1995), søsken er Arne Fritjoff Sabeltann (Fdt. Oslo 24. Mai 1942 - l.dd.), ogFred Gudrunn BeatePeter Sabeltann (senere Fred Olsen. Fdt. Oslo 19. Apriloktober 19451944 - li.dd.). Sabeltannog erGudrunn mestBeate kjentSabeltann for(Fdt. sineOslo røde19. sko,April sitt1945 likbleke- ansikt, hans mislykkede foretningskonsepter samt hans besettelse av å plage innbyggerne i Kjuttavigal.dd.).
 
 
== Kjennetegn ==
 
Kaptein sabeltann er veldig lett å kjenne igjen med sine røde sko gulltrå i sømmene på klærene hans. Noe som har irritert alle Sabeltanns medmennesker i alle år, er at han hele tiden ut av det blå kan finne på å si: Alle mann på rekke!, eller: Kongen på havet hvem er han? til alle å enhver. Alle vet jo at han er kongen på havet, så det er ikke vanskelig å skjønnne hvorfor folk er lei av hans replikker.
 
 
==KISS==
Kaptein Sabeltann startet i 1973 det berømte amerikanske hardrock bandet [[KISS]] sammen med daværende Bassist Gene Simmons, gitarist Paul Stanley, gitarist Ace Frehley og trommeslager Peter Criss. Det skulle ikke vare lenge før man så at samarbeidet var forgjeves, Sabeltann insisterte på at at han var best egnet som vokalist og allerede en uke senere så man at man ikke ville kunne komme til noen minnelig løsning.
 
At Kaptein Kabel Satan insisterte på å få med sangen "I sailed fråm karbien and sailed up i natt" på det kommende albumet "Hotter than hell" som ble sluppet 22 Oktober 1974 satte den endelige spikeren i kassen for Sabeltanns rolle i KISS. Dette skapte mye frustrasjon og hevngjerrighet i Sabeltann og en evig kamp om fansen var i gang. Sabeltann valgte imidlertid å beholde den likbleike ansiktssminken i protest.
 
Dette skapte mye frustrasjon og hevngjerrighet i Sabeltann og en evig kamp om fansen var i gang. Sabeltann valgte imidlertid å beholde den likbleike ansiktssminken i protest.
 
==Sabel Lines A/S==
Sabeltann presenterte i 1975 ambisiøse planer om å starte transportfirmaet Sabel Lines som skulle tilby billige turer i rutetrafikk fra [[Kristiansand]] til [[København]] og [[Kiel]]. Sabeltann samlet alle sine tilgjengelige midler og det var duket for dugnadsarbeid med rederiets kommende mannskap. Det ble funnet en passende plass å bygge på og stoltheten ”[[Den sorte dame]]” ble sjøsatt 21 Mai 1976. Jomfruturen fikk imidlertid en brå stopp når man fort oppdaget at ingen hadde lagt merke til at herligheten var bygget i et lite tjern som hadde navnet G[]]rashavet - milevis fra sjøen. Dette var en stor seier for Sabeltanns bror, Fred Peter (som nylig hadde byttet navn til Fred Olsen etter en krangel med faren) som hadde startet sitt eget rederi: Fred Olsen-lines.
 
Jomfruturen fikk imidlertid en brå stopp når man fort oppdaget at ingen hadde lagt merke til at herligheten var bygget i et lite tjern som hadde navnet Grashavet - milevis fra sjøen.
 
==Kompanjonger og mannskap==
Sabeltann har gjennom tiden kommandert en mengde modige (og ikke fullt så modige menn) blant de mest trofast og hans nærmeste kan nevnes:
'''Langemann''' - Sabeltanns hørevenstre hånd (kall det skygge om du vil), en misslykketmislykket bruktbilselger fra Horten. Slibrigsom karelsker å se på filmer fra 70-80 årene som skildrer tiden mellom et hus på prerien og når det plutselig kom en arkeolog med sanshatt forsom dårligprøvde musikkå unnslippe fra nazister( [[Indiana Jones]]. )
'''Pelle pirat''' - Godtroende, fjolsoppblåst, medegoistisk sannsog forhar mat,veldig hengerstor alltidsans sammenfor meddamer. PysaSpesielt pirat.magedansere med skjerf
'''Pysa pirat''' - TroligTvillingbroren til Pelle Pirat. Pysa er nok den største grunnen til at Sabeltannden ikkesorte hardame stortmåtte medbli suksess.igjen i på Ape-øya (mora deres lager veldig gode kjøttboller)
'''Pinky''' - Satt på praksis-ordning gjennom ett samarbeid mellom [[NAV]], litenog drittungeen sombibelskole. ikkePinky klarer ikke å velge side. Da broren fant en diamant, nektet Pinky å bli med videre, mens bare måneder senere kom han knelende ned framfor kaptein Sabeltanns knær og tryglet om å få jobben tilbake. Han endte opp som bossplukker og speider på nattestid.
'''Skalken''' "Kokken" ombord. Ender gjerne opp med å spise maten han lager selv (under dekk). Dette er av en grunngrunnene. Han er også en veldig dårlig kokk og har en veldig pervers humor som til tider irriterer mannskapet ombord
'''Benjamin Franklin''' Er der bare, men han har funnet opp en rekke praktiske hjelpemidler. Gjerne beståenda av gaffatape, peanøttsmørbrødskiver, tannpirkere og ett flagg.
 
[[Fil:http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2010/09/thumb_benfranklin_pirate_ars.jpg]]
 
==Kjuttaviga==
Som den eneste kaien på "de syv hav" er Kjuttaviga den eneste kaien hvor Sabeltann og hans trofaste mannskap kan få utløp for deres fantasier og agresjonaggresjon. Det foreligger enkelte uklarheter om hva som skaper denne aggresjonen, men enkelte vil mene at det skyldes Tante Bassas skråling og larm (eller 'sang', som hun kaller det). Andre hevder det også kan skyldes Sabeltanns besettelse av Sunniva. Sabeltann spurte en dag om hun ville bli hans kone (Red. adm. gratis vaske- og kjøkkenhjelp)etter denne hendelsen har han kastet en forbannelse over alt og alle i Kjuttaviga.
 
Kjuttaviga huser også flere skatter i følge Sabeltanns selv, derblant kan nevnes Grusomme Gabriels skatt, til tross for et titalls innvandringer og ransakninger av Kjuttaviga har ikke Sabeltann utrettet annet en å bli latterliggjort like mange ganger.
 
==Terrorisme==
Sabeltann har tidligere vært siktet for å bedrive høyforræderi,høyfor helleri,"rederi" opplæring av høyt ettersøkte personer, produksjon og omsetting av alkohol, legemsbeskadigelse, sadistiske holdninger, vandalisme, uanstendig oppførsel med en hest, forsøpling, bevisforspillelse, flere brudd på våpenforskriften, forurensning, bedrive utukt på offentlig sted, menneskesmugling, vandalisme på Munch museet, personforfølgelse, brudd på besøksforbud, pyromani, drapstrusler, brudd på arbeidsmiljøloven, hetsende ytringer, kjøp av seksuelle tjenester, dyremishandling, bråk og støy på offentlig sted, blotting, vitnepåvirking, ulovlig innførsel og inntak av næringsmiddler samt drap på [[USA]]s daværende president John F. Kennedy 1963. [[FBI]] har i flere tilfeller kunnet fremlegge bildemateriale, men Sabeltann har blitt frikjent på alle punkter som følge av at bevisets stilling var for svakt.
Anonym bruker