Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Endringer

Smårips

204 byte lagt til, 2. sep. 2015 kl. 16:19
ingen redigeringsforklaring
Smårips er det man ofte kaller yngre ryper[[rype]]r. Det kan lett forvirres med [[bær]]-typen "rips" som er veldig sur (Vi anbefaler at du holder unna disse surpompene[[sur]]pompene, de kan ofte finne på og si mye som kan oppleves som fiendtlig, og de blir fort grinete[[grine]]te), men i dagens reproduktivinnstilte [[samfunn ]] vil dette antsgeligvis ikke skje.
[[Folk ]] som har ryktet på seg om å være veldig [[glad ]] i smårips er blant andre; [[Rune Rudberg]], [[Mikkel Jakk]]-Sønn, og [[Oldefaren til Tom Allan]].
''Ja kom att'n far nå. Ja. Fine sauen[[sau]]en. Kom att'n far."
-Oldefaren til Tom Allan
Ordet "Smårips" kom til verden fra [[Bergen ]] rundt år 40 etter [[Tom Allan]]' fødsel, og slo fort ann rundt om i verden, spesielt i USA der det nå bare heter "ripped", som referer til tilstanden småripsene vil være i etter et sammenstøt med de gamle "Bærplukker'ne". Ordet er fortsatt størst utbredt i Bergen, der det i nyere tid har fått en litt mer komisk betydning. F.eks.:
''HaR du væRt åg plukkæt småRips nå da, Mann. æRR æRR æRR, æRR''
-Ludvig Holberg
Tro det eller ei, så har "smårips" en betydning lang dypere [[dyp]]ere og mer filosofisk enn at smittebærerene [[smitte]]bærerene er er under lavalderen[[lav]]alderen. Ordet oppstod da Oldefaren Olde[[far]]en til Tom Allan (da boende i Bergen) mottok Spørsmålet/oppfordringen; "Tell me wich coin". Da [[12]]-åringen ikke hadde ytviklen en såkalt "mynt" ennå, kalte Oldefaren til Tom Allan de for småripssmå[[rips]]. I år [[20 ]] etter Tom Allan' fødsel brøt den første "[[lyng-krigen]]" ut, mellom "Smårips", og de villanske "Bøllefrøene[[Bølle]]frøene". De sloss i lyng, mark, [[skog]], bygder[[bygd]]er, daler[[dal]]er, og besinsasjoner [[bensinstasjon]]er der de fikk kjøpe "[[Burn]]" og "[[Red Bull]]" selv om de var under "aldersgrensen", og om lyng, mark, skog, bygder, daler, og besinsasjoner bensinstasjoner der de fikk kjøpe "Burn" og "Red Bull" selv om de var under "aldersgrensen". Men da de tilslutt innså at de var på bærtur, så ga de seg. "Småripsene" retrerte til [[Rånere]], der de fikk gratis bilturer, losji, og "meatmaet-sandwitchessandwich", mens "Bøllefrøene" begynte i stedet å yppe mot de litt eldre, for og vise at de kan gjøre som de vil, og dermed ta over verden... hvis de vil (dette kalles i dyreriket "dominanseinstinktinnslagmedrisvedsidenav). I mens konspirasjonsteorier konspirasjons[[teori]]er mener det bare er et "cover-up", fordi bøllefrøene [[bølle]]frøene ble infisert med jentelus[[jente]]lus.
== MODERNE BRUK AV ORDET ==
I mer moderne tider blir ordet brukt enten i en komisk retning (i Bergen), eller i mot "[[pedofile]]" eller "gamle skumle [[menn]]". Jeg og Tom Allan liker å se på de som "Smårips-entusiaster", siden det ikke er noen forbrytelse, eller grunn til utstøtelse før man forsyner seg av den ikke-ennå-eksisterende buskens [[busk]]ens frukter.
== KULTUR ==
Småripsens [[kultur ]] er ofte ensformig. Det går for det meste i "musikk" som: Jostein, En Retning (ned toalettet, og rett til h%&#+e), og Milli Milly Cyberus. De liker [[fred]], [[kjærlighet]], å være med venner[[venn]]er, Jostein, og ellers liker de det alle andre liker. De følger bjellekua bjelle[[ku]]a kan du si.
== UTSEENDE ==
[[Fil:Smårips.jpg]]
Uteende til Småripsen er dens viktigste [[våpen]]. De er ofte blonde, med [[blå ]] øyne, en snerten bakre støtfanger, trange [[klær]], og noen har regulering. Nådagens Nå dagens smårips har ofte en (på godt [[norsk]]) jegTelefon jeg Telefon i baklommen eller i hånden, og drømmer om en såkalt "[[blåbær]]-oppersjon", hvor de kan få store lilla lepper, som de senere i livet farger røde[[rød]]e, samtidig som de mottar sin første BH. Under første lyng-krig (å.20.e.T.A.f. - å.[[26]].e.T.A.f.) fant småripsen ut at hvis man snublet riktig i skolissene mens de sloss den dødelige free for all leken "sisten", kunne de få store lepper i en gitt periode. Dette var begynnelsen på deres lite kjente [[religion]].
== RELIGION ==
Småripsens religion "Ripsisme" går ut på en uforståelig "lek" mellom ripsene og de voksne. Leken går ut på å smiske til seg alt de vil ha, og spille supertakknemlig [[super]]takknemlig når de får det. Og når de får et nei, er det om å gjøre og hate foreldre, skole, og livet sitt mest mulig for å oppnå Ripsana, som er den høyeste oppnåelsen i Ripsismen. Har man oppnådd Ripsana vil man få alt man peker på, helt til man blir [[18 ]] da det kommer til en brå slutt. Men det ender som oftest i det samme scenarioet; Skjemt ut ved middagsbordet foran hele familien når man når 25-[[30 ]] års alderen.
== LANDOMRÅDER ==
Det eneste landområdet småripsen eier, er stort sett soverommet [[sove]]rommet sitt, der de kan ha så mange Jostein plakater de bare vil.
== POLITIKK ==
Småripsen har flere ganger prøvd seg på å opprette en egen regjering, som går i Jostein, være med venner, fred på jord, alle har rett på jegTelefonjeg Telefon, PRIVATLIV VÆR SÅ SNILL!, og nei til [[sex ]] fordi det er ekkelt, men de har ikke fått lov av de voksene.
Anonym bruker