Forskjell mellom versjoner av «Ikkenytt:J.K. Rowling med voksenboka "Fifty Shades of Granger"»

m
ingen redigeringsforklaring
(Ny side: {{Ikkenytt:Meny}} {{dato|23 juni 2014}} '''Etter store suksesser med bokserien om ''Harry Potter'', samt voksenbøkene ''Den tomme stolen'' og ''Når gjøken galer'', tar forfatter J.K...)
 
m
{{dato|23 juni 2014}}
 
'''Etter store suksesser med bokserien om ''[[Harry Potter]]'', samt voksenbøkene ''Den tomme stolen'' og ''Når gjøken galer'', tar forfatter [[J.K. Rowling]] steget videre til en ny type voksenlitteratur idet hun fortsetter Harry Potter-serien med boka ''Fifty Shades of Granger''.'''
 
Boka, som vil bli publisert i Storbritannia i løpet av juli, handler om samlivet mellom karakterene Hermine Grang (Hermione Granger) og Ron Wiltersen (Ron Weasley). Som kjent ender disse to karakterene opp med å gifte seg og få barn (spoiler alert), og den nye boka vil fokusere på Hermines forhold til sin gode venn Ron gjennom oppveksten, utviklingen av følelsene og ikke minst samlivet dem imellom etter at den forrige Potter-boka endte. Boka er på ikke mindre enn 835 sider, og inneholder dyptgående skildringer av [[sex]] og masochisme, i tråd med trenden fra [[Fifty Shades of Grey|kvinnelige forfattere]] de siste åra.
 
[[Nerder|Fansen]] har i flere år ønsket en fortsettelse av Harry Potter-serien, som endte med at de tre hovedkarakterene var blitt voksne og etablerte [[Nerder|familiemennesker]]. Nå ønsker Rowling å dykke dypere ned i karakterenes psyke og finne ut hva som driver dem på det personlige planet, når ikke hele den magiske[[magi]]ske verden står på spill. -''Jeg ønsker å utforske hvordan Hermine ville forholde seg til det å skulle være karrierekvinne og mor, det å ha en ektemann som slenger beina på bordet, og ikke minst hvordan hun ville takle Rons utviklende [[penis|impotens]], uten at jeg skal røpe for mye,'' uttalte Rowling til ''This Is Literature Magazine'' i november i fjor.
 
Kritikerne ser nå fram til at ungdomsserien nå skal rettes mot de ungdommene som har vokst opp med bøkene, men nå blitt voksne, og er spente på om Rowling vil la leseren få dypere innblikk i karakterenes ønsker og handlinger. -''Der vanlige folk tolker det som sosialpornografi, tolker vi det som stor skrivekunst,'' sier litteraturkritiker Lars-Inge Teratur. ''De er tross alt ikke levende karakterer. Og om de var det, hadde dette uansett vært bedre enn [[Paradise Hotel]].''
 
Sammen med ryktene om en ny voksenbok, oppsto også ryktene om en ny barnebok. Enkelte spekulanter hevder at Rowling vil prøve å gjenskape Harry Potter-suksessen ved å skrive akkurat de samme bøkene, men nå med karakteren Harry Potters sønn i hovedrollen. Det har også vært rykter om at ''Fifty Shades of Granger'' skal filmatiseres, men Warner Brothers ønsker ikke å kommentere dette. Heller ikke skuespilleren som portretterer Hermine Grang, [[Emma Watson]], ønsker å si noe, men hun har uttrykt seg ved hjelp av semaforflagg[[semafor]]flagg, en ferdighet få sladrebladjournalister visste at hun innehadde, og uttalt at en voksnere og mer seksuelt drevet Hermine vil bli en interessant utfordring å vise på lerretet.
 
 
deletion, oversight, rollback
16 941

redigeringer