Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Endringer

Penger

1 120 byte lagt til, 22. nov. 2010 kl. 02:25
ingen redigeringsforklaring
{{Sitat|Penger? Elsker å kreve dem inn fra folket i store kvanta - mer skatt fra dem betyr mer lønn til meg!|Tidligere finanskrise [[Kristin Halvorsen]]|penger}}
'''Penger''' kommer fra det kinesiske ordet «Pàng èr» (胖儿),igjen fra svensk «punkulor» og igjen fra fransk «pincer», som har si rot i det latinske ordet «punctiare». Opphavlig har dette igjen utvikla seg fra det urindoeuropeiske ordet «''*peuk-''», som noen sikkert klarer å spore enda lenger tilbake, men som ingen gidder uten å få, nettopp, penger. Penger er noe de fleste sløser med og [[ikke]] veit helt hva er. Gå tilbake til de gamle dagene med [[havregraut]], og tenk på hva penger er. Si høyt for deg selv: «Jeg har [[ikke]] penger».
Men penger er bra, penger er noe du bruker på spill og moro og sløse penger er og kjøpe skole ting for det er dumt. Å være smart er og kjøpe twintip med fars penger
Penger er for øvrig ondskapens frø, samme stoff som [[djevelen]]s avføring. Hvis man planter et ondskapens frø, vil et ondskapens tre vokse opp. Ingen har kunnet bevise dette, ettersom det tar meget lang tid. Ondskapen opererer med helt andre tidsbegreper enn [[mennesker]]. det er sagt at man med penger kan kjøpe kjærlighet, dette er for så vidt riktig om man bare ser på mennesker som [[Hugh Hefner]] og [[Michael Jackson]].
== I samfunnet ==
Penger er nødvendig i samfunnet. Penger er noe du ikke har, men gjerne skulle ønske at du hadde masse av. Dessverre kreves pengene dine inn til [[Staten|statskij]] gjennom [[Skatteetaten]] og du ser aldri mer til dem. Aldri. Da har politikerne makt over dem. Politkerne bruker dem på fornuftige ting, som seg sjøl og andre politikere.
Dersom du skulle være så heldig at du har mange penger, er politikerne svært glade i pengene dine, men ikke i deg. Derfor vil du gjerne oppleve et skattenivå på 105,4 % og alt du får igjen er fire konfektesker og en pakke bomullspinner.
{{stubb}}Dersom du ikke har så mange penger, er politikerne også svært glade i pengene dine, men ikke mer glade i deg. Du vil oppleve et skattenivå som ligger noe lavere, 103,6 %, men til gjengjeld får du 10 % avslag på alle offentlige gratistjenester. Du mottar så klart også dine tre konfektesker og en pent brukt kopi av boka ''Jens Stoltenbergs samlede værker: sådan lærer du at skrive en retorisk analyse, at lave indbagede røde pølser med kartoffelmos, og at cycle''. Hvorfor? Boka var billigere å trykke i Danmark.
{{nyttig}}
j
[[Kategori:Nyttige gjenstander]]
Byråkrater, IP-kontrollører, emailconfirmed, rollback, Administratorer
4 326
redigeringer