Forskjell mellom versjoner av «Kaptein Sabeltann»

44 byte lagt til ,  16. feb. 2010 kl. 14:47
ingen redigeringsforklaring
 
==KISS==
Sabeltann startet i 1973 det berømte amerikanske hardrock bandet [[KISS]] sammen med daværende Bassist Gene Simmons, gitarist Paul Stanley, gitarist Ace Frehley og trommeslager Peter Criss. Det skulle ikke vare lenge før man så at samarbeidet var forgjeves, Sabeltann insisterte på at at han var best egnet som vokalist og allerede en uke senere så man at man ikke ville kunne komme til noen minnelig løsning.
 
At Sabeltann insisterte på å få med sangen "I sailed fråm karbien and sailed up i natt" med på det kommende albumet "Hotter than hell" som sluppet 22 Oktober 1974 satte den endelige spikeren i kassen for Sabeltanns rolle i KISS.
 
==Sabel Lines A/S==
Sabeltann presenterte i 1975 ambisiøse planer om å starte transportfirmaet Sabel Lines som skulle tilby billige turer i rutetrafikk fra [[Kristiansand]] til [[København]] og [[Kiel]]. Sabeltann samlet alle sine tilgjengelige midler og det var duket for dugnadsarbeid med rederiets kommende mannskap. Det ble funnet en passende plass å bygge på og stoltheten ”Den”[[Den sorte dame”dame]]” ble sjøsatt 21 Mai 1976.
 
Jomfruturen fikk imidlertid en brå stopp når man fort oppdaget at ingen hadde lagt merke til at herligheten var bygget i et lite skjern som hadde navnet Grashavet milevis fra sjøen.
'''Pelle pirat''' - Godtroende fjols med sanns for mat, henger alltid sammen med Pysa pirat.
'''Pysa pirat''' - Trolig den største grunnen til at Sabeltann ikke har stort med suksess.
'''Pinky''' - Satt på praksis-ordning gjennom [[NAV]], liten drittunge som ikke klarer å velge side.
 
==Kongen på havet==
Han er av sitt manskap utnevnt som "[[kongen på havet]]" og det er her viktig å pressisere det faktum at dette havet kun eksisteres under sabeltanns ivirigste LSD ruser da "havet" bare er et lite plaskevann med navn Grashavet i Kritiansand.
 
==Kjuttaviga==
 
==Høytstående fiender==
Sabeltann har ikke mange venner, men noen ønsker han av dage mer en de aller fleste. Greven av gral, distriktets langer og blackmarket kontakt og hans trofaste tjenere Grufull, Slu og Grisk (også kjent som Lucifer, Piodor og Lola) forsøker med hjelp av heksen Miriam å få fatt på Sabeltann. Dette skal skyldes et forsøk på å inndrive noe av sabeltanns høye narko og såkalt "dameselskap" gjeld. Rykter tilsier at denne "greven av gral" i virkeligheten er Scotts fra [[Hotel Cæsar]] i foretningers tjeneste etter at han dreit seg ut på hotellet.
 
==Tidligere foretningsdrift==
 
Blant disse kan nevnes:
Sabeltann Shippingtjenester, Sabeltann Torpedocompagni, Sabeltann Dassrullfabrikk, Sabeltann Pornoimport, Jocke och Blodsvente Imports, Romeriksporten Consulting, The 5 Percent Community, [[Romsås]] våpenimport samt Bang Larsen Holding.
 
==Terrorisme==
Sabeltann har tidligere vært siktet for å bedrive høyforæderi, opplæring av høyt ettersøkte personer, alkohol, legemsbeskadigelse, vandalisme, uanstendig oppførsel med en hest, forsøpling, ulovelig innførsel av næringsmiddler samt drap på USAs[[USA]]s daværende president John F. Kennedy 1963. [[FBI]] har i flere tilfeller kunnet fremlegge bildemateriale men Sabeltann har blitt frikjent på alle punkter som følge av at bevisets stilling var for svakt.
 
==Slekt==
Anonym bruker