Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Endringer

Bob Marley

1 892 byte lagt til, 8. jan. 2010 kl. 23:13
Seneste oppvekst
===Senere oppvekst===
I 1956, da Bob var 14 3/7 år, fikk han et kraftig anfall av [[livmorkreft]] og valgte å avslutte sin sykkelkariære. Bob startet da sin kariære som visesanger. [[Visesang]] hadde altid vært en stor lidenskap for Marley, dette kom av at [[visesang]] var den eneste måten han kunne uttrykke seg på i lange tider, ettersom han ikke lærte seg å snakke før han var 9 1/3 år gammel. Bob samlet sammen sine hvalfangervenner fra [[Norge]], og startet opp visesanggruppen "[[Bob Marley and the Whailers]]". Gruppen turnerte store deler av [[Europa]] på slutten av 50-tallet, og ble kjent for sine flotte melodier og meningsfulle og slagkraftige tekster. De fikk flere listetopper både i [[Europa]] og på [[Billboard]] listen i [[USA]].
===Seneste oppvekst===
hei
===Aller siste oppvekst===
Bob Marleys liv "endte" tragisk en sen tirsdag kveld 29. februar 1959 da han bare var 19 7/8 år. Bob hadde takket ja til en veldedighetskonsert sammen med gruppen som ble holdt under en [[Mardi Gras]] feiring i [[Metropolis]]. Det tragiske "dødsfallet" intraff da Bob skulle gjennomføre et sykkelstunt på scenen under konserten. Det hele gikk ubegripelig galt da en kolisjon med, ironisk nok, en dårlig [[Brownie]] førte til at sykkelen kom ut av kontroll, Bob falt av og landet hardt på hodet. Han "døde" umiddelbart av nyresvikt. I tiden etter "dødsfallet" var det landesorg over hele [[verden]]. Dagen 29. februar blir hvert år feiret som en hyllest til legenden Marley, og [[Elton John]] skrev sangen [[Candle in the Wind]] til minne om sin store helt og forbilde.
===Ubrekreftet Informasjon===
neiDet går en urban myte om at Bob Marley ble vekket til live igjen i år 1991 av [[Ozzy Osbourne]] og Bel Biv DeVoe. Han syklet så opp fra [[Helevete]] den 9119 dagen derpå med en bag full av røykelaks og ganja, noe som vokser i øret til [[George Bush]]. Som tidligere nevnt bor han for øyeblikket sammen med [[MacGyver]], men ingen har i realiteten observert ham der.herregud
==Kjente sanger==
Anonym bruker