Forskjell mellom versjoner av «Nebb»

Ingen endring i størrelse ,  22. mar. 2009 kl. 21:57
m
ingen redigeringsforklaring
(Ny side: '''Nebb''' er det noen dyr bruker til å lukte og sluke ting med, altså en slags kombinasjon av nese og munn. Ikke alle dyr bruker nebb, noe som kan skyldes at nebb i mange tilfeller tar o...)
 
m
Konseptet nebb ble oppfunnet av Cherokee-indianerne i Nord-Amerika, som en del av et rituale som innebar å med vilje løpe inn i stolper. Nebb ble opprinnelig brukt som beskyttelse for ansiktet under det nevnte ritualet, men utviklet seg senere til å bli et vanlig hverdagsplagg.
 
Bruken av nebb fikk en bemerkelsesverdig vekst etter frigjøringen av De Forente Stater. Dette skyldes i hovedsak at deres første president, George Washington, ble mektig fascinert av Cherokee-stammens nebbruk og bestemte seg for å gjøre dette til sitt varemerke. Washington bruktevar nebbnebbete regelmessig helt til sin død.
 
Bruken av nebb blant mennesker kan sies å ha gått av moten etter George Washingtons død. Flere og flere dyr begynte å bruke nebb, og folk som fremdeles svor til nebb ble regelmessig ofre for nedlatende tilrop, som for eksempel "tufs" og "tulling". I dyreverden eskalerte derimot bruken av nebb voldsomt. Tall fra 1820 viste at så mange som 60% av alle dyr med fjær hadde begynt å bruke nebb på regulær basis. I 1850 var tallet på 85%. I dag regner man med at et sted mellom 99 og 100% av alle fjærkre har nebb.
225

redigeringer