Forskjell mellom versjoner av «Søvn»

81 byte lagt til ,  28. jan. 2009 kl. 22:27
m
ingen redigeringsforklaring
(nytt søvnforsøk)
 
m
{{Sitat|Zøvn er oppzkrytt, jeg tar heller en lur|[[Ari Behn]]|søvn}}
 
[[Bilde:Helena-bed.jpg‎|thumb|Sengen, et sted det har blitt begått mye '''søvn''']]
'''Søvn''' slik vi kjenner det her i Norge ble i sin tid patentert av forskerne [[Jon Blund]] og Ole Lukkøye, utarbeidet etter en engelsk modell fremstilt av mr. Sandman.
Mange mennesker påstår at de ikke kan sove når de drikker [[kaffe]], andre påstår at de ikke kan drikke [[kaffe]] når de sover. Atter andre påstår at [[kaffe]] gir dem løs mage, uten at dette kan sies å ha noen som helst sammenheng med løs søvn.
Søvnløshet over lengre tid kan medføre at man blir irritabel, ukonsentrert, og ute av stand til å svare skikkelig på tiltale. Typiske svar fra mennesker med langt fremskreden søvnløshet er:
"Ingen kommentar", "Dette vil jeg ikke uttale meg om på nåværende tidspunkt", eller "Dette har jeg allerede svart på". Disse menneskene utvikler etter hvert fobi for å kalle en spade en spade, og blir etterhvertdermed ubrukelige til hagearbeid. Den største samlingen av slike individer i Norge befinner seg i Karl Johansgate 22.
 
=== Søvn kan være skadelig over lengre tid ===
Britiske forskere har over en tiårsperiode undersøkt 50.000 dødsfall og kommet til en skremmende konklusjon. Hele 99.95% av disse dødsfallene var personer som sov opptil flere timer pr. døgn.
Den positive delen av denne analysen var at alle disse personene levde helt til de døde.
[[Bilde:Old_&_Young_women.jpg‎|thumb|Eliisa (t.v.), som alltid la seg før halv tolv, og Inkeri Häkkinen (t.h.) som aldri la seg før klokken 2to. Bildet er tatt på deres 50-årsdag]]
=== Skjønnhetssøvn ===
Skjønnhetssøvn skal etter sigende være søvnen man får før klokken 2400. Et finsk forsøk gjort over en femtenårsperiode med de eneggede tvillingene Eliisa og Inkeri Häkkinen viser vesentlige forskjeller. (se bilde)
225

redigeringer