Snømannen er et flokkdyr. Den trives best i trær sammen med andre snømenn. Når snømannen aner fare, setter den i å hyle for å signalisere faren for resten av flokken, og gulrotnesen vokser med en faretruende fart for å kunne evakuere raskest mulig. Snømannen er et langsomt reptil som lever av å underholde små og ekle skapninger ofte kalt "barn". De spiser snø og til tider luft, men for mye luft kan være dårlig for helsa og kan lede til såkalt luftavhengighet. Luftomaner holder ofte til i hagen til mennesker med dårlig råd. Snømannens nærmeste slektning var Tyrannosaurus rex, og dens nærmeste nålevende slektning er onkel Kurt Nilsen. Snømenn liker å synge. Hele rasen har allsang i hagen på torsdager. Deres gjennomsnittlige favorittsang heter "On the Floor" av IceJJFish. Mange vil si at snømannen ligner på en blanding av Justin Bieber, Bjarne Brøndbo og Erna Solberg.

Naturlige farer for snømannenRediger

  • Solen: sterkt sollys kan påføre snømannen stor smerte, og føre til varige vannskader, som f. eks muggsopp.
  • Hunder: en stor fare for en snømann kan være disse siklende og urinerende skapningene, som ofte lusker rundt snømannens habitat før den angriper.
  • Kameraer: disse suger sjelen sakte og smertefullt ut av snømannen. Dette gjør veldig vondt.
  • Ungdommer: Tilbakestående og/eller satanistiske tenåringer kan påføre stor skade med stikking av kniv, gaffel og innimellom en skje. Dette kan lede til at snømannen blir utryddet de neste 30 årene.