Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Selbjørn

Selbjørn
Bilde av selbjørn som er klar til å gå i dvale for vinteren.
Bilde av selbjørn som er klar til å gå i dvale for vinteren.
Vitenskapelig(e)
navn:
Selbjørnius bisarrus
Norsk(e) navn: Selbjørn
Hører til: Bjørn, Sel
Antall arter: Ukjent, antatt 200-250
Habitat: Vann og Land
Utbredelse: Skandinavia
Delgrupper:
  • Selpandabjørn
  • Selisbjørn
  • Selgrizzlybjørn


Selbjørn er en kryssning av bjørner og seler, og finnes bare i brunt. De har en stor evne til å være morsomme, men er og ganske skumle for ukjente som ikke kan noe om denne dyrearten. De finnes og i alle størrelser, og de har ofte litt svart på seg blandt alt det brune.

Du ser ofte selbjørner i nærheten av idrettshaller, mest på Vestlandet.

De har og en tendens til å være homofile, og har derfor veldig store vanskeligheter for å formere seg. Det er derfor de er en sjelden art, som og er fredet. Med andre ord, IKKE drep en selbjørn, de er ett syn du ikke ser ofte i livet!

Selbjørnen er også i slekt med den mer vanlige arten Vebjørn. Vebjørner er en kryssing av et tre og en bjørn. Dette kommer av at en bjørn en gang satt for lenge i toppen av et tre, og ble halvt tre. Det er derfor ikke så rart at man som oftest finner disse skapningene i toppen av trer, som oftest furutrer. Vebjørner har også blitt observert løpende rundt i skogen med noe som ligner kamoflasjenett. Et vitne har også rapportert at Vebjørner kan bli over 30 år, og at de blir med i Vebjørn militæret så fort de får sjansen. Fallskjermhoppende Vebjørner har enda ikke blitt observert, men ryktene går om at de usedvanlig smarte bjørnene får dette til om noen år.

Smartheten kommer tilsynelatende av deres velutviklede hjerne med dunbart og grankvister i.

Det skal også tilføyes at begge artene, både selbjørn og vebjørn, ble oppdaget av MacGyver under hans besøk i Norge en gang på 80-tallet.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!
Selbjørn er også ei øy i Latvia. Alle de 500.000 menneskene der er menn, og de har selv oppfunnet mannlig graviditet. Det er også mange slektninger av MacGyver der. Derfor er det naturlig at EuroPris har sin faste hovedbutikk på Selbjørn.