Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Sagmugg er et fenomen som oppstår på sager. Det dannes mugg på sagbladene som forårsaker at sagen blir bøyelig og tennene har en tendens til å falle av saga. Dette fenomenet er ekstremt sjeldent, og oppstår som oftest på nylagede sager. Heldigvis danner muggen ikke noen farlige avgasser, og er ikke farlig å berøre.


GenereltRediger

Sagmugg er som vanlig mugg. Når muggen har funnet en overflate, lager den svarte flekker. Den formerer seg ved å sende sporer i lufta, som fester seg på forskjellige overflater. Sagmuggsporer har en tendens til å feste seg på metall, spesielt om det har kommet i kontakt med trematerialer nylig. Når en spore fester seg til en overflate begynner den å spise av metallet og frigjør et stoff som får metallet til å bøye seg.

Unngå sagmugg, Punktum.Rediger

Oppbevar alltid sagen din i et lukket, lufttett rom. Installer sagmuggvarslere, så du vet når du skal fjerne sagene fra hylla. Kjøp et spraymiddel mot sagmugg. (Jeg anbefaler "Grey sawteeth" fra Solidox.) Alltid oppbevar den på et sted du lett kan nå den. Isoler rommet fra verden utenfor om du vil. Husk at sagmugg sprer seg gjennom lufta. Ergo, ha alltid airconditionen på. Sett gjerne airconditionen på høy varme, ettersom sporene ikke liker høye temperaturer.

Fjern sagmuggRediger

Du kan gi sagen et ordentlig syrebad, men tennene vil fremdeles ikke sette seg på sagen igjen. (Derfor anbefaler jeg også "total defense" fra Solidox.) Du kan bruke spraymiddel, som nevnt tidligere mot sagmugg, men middelet forebygger bare sagmuggen.

Jeg inhalerte sagmugg. Er det farlig?Rediger

Nei. Sagmugg eller sagmuggsporer er ikke giftige, og vil ikke gjøre noen skader på kroppen din. Men det er visse bivirkninger. Sagmuggsporer fungerer på samme måte som dop, og du vil føle deg dopa. Nyt det mens du kan. (Hvis du i det hele tatt liker det. Det forandrer alt.)

Sagmuggens opprinnelseRediger

Sagmuggen kommer opprinnelig fra en gang da Chuck Norris bestemte seg fra å ha sex med en sag. Som kjent er all seksuell smerte påført av Chuck norris skadelig. Hvis dette forekommer på mennesker, er det dødelig. Uansett, så er ikke sagen menneskelig. Sagen ble bakterieinfisert av Chuck Norris sitt sperm. Dette førte til at sagen begynte å mugle. Sagen hadde deretter seksuell omgang med andre sager, på den måten ble sagmuggen også spredt til andre sager. Sager liker å ha sex med andre sager i fuktige rom, derfor blir sagen mest utsatt i rom der det er fuktighet.

ALDRI kjøp sager fra IKEARediger

Hva du enn gjør igjennom HELE ditt liv, ALDRI kjøp sager fra IKEA. Dette er den typen sager som er aller mest utsatt for å få sagmugg (ihht. at det alltid mangler en skrue). De mugler mye fortere enn andre sager, fordi de er laget av jern, og ikke stål, som kjent så mugler jern fortere enn stål, i tillegg til at sagene er laget av svensker, og ingen vet med nøyaktighet hva de putter i sagene sine, men det vil vel ingen vite...

IKEA om sagmugg: "Vi vet ingenting om hvorfor sagene våre er så utsatte for å få sagmugg, enkelte påstår det er Satans verk, vi påstår det er Julenissen."