Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

«Hva er det mitt øye skuer? En pung i det fjerne! Redningen er nær!»

- Robinson Crusoe

En pung er en mannlig kroppsdel av stor viktighet, som oftest plassert under mannens kjønnsorgan. Enkelte kvinner kan også ha pung, men da som oftest ledsaget av bart og/eller stive, svarte hår i navlen. Punget er senteret i sentralnervesystemet, og styrer derfor menneskets handlinger og instinkter.


Innhold

Pungens oppgaveRediger

Pungen er sentralnervesystemets hovedsenter, men har også en rekke andre oppgaver. Pungen har blant annet som oppgave å produsere hvite blodceller, også kalt gædd. De hvite blodcellene rutsjer rundt i kroppen i stor fart og rasker med seg brødsmuler og tarmgass. Pungen er derfor av ytterste viktighet ved mindre man har lyst til å se ut som en kavring. Siden pungen er sentralnervesystemets hovedsenter, er et spark i pungen svært smertefullt. Et velrettet kung-fu-spark kan faktisk forvandle en mann til en kastratsanger på ca. 0,3 sekunder. Pungen sørger for at menn kan gå oppreist, og dessuten bestille thai-mat hver fredag. pungens oppgave er også og komme seg igjennom musehullet utenom og bli sittene fast på siden.

UtseendeRediger

Pungen er formet som en sylteagurk, men er hudfarget med unntak av eventuell hårvekst. Mange menn har en svært hårete pung, siden pungens beliggenhet nær endetarmsåpningen gjør at det er godt jordsmonn og dermed gode vekstvilkår for hår. Punger som er dekket av hår, er ofte svært stive å ta på, nærmest som en kaktus. Dette er en av mannens forsvarsmekanismer mot andre menn som vil kjenne på pungen deres. Pungen inneholder to valnøtter som gjør at den henger litt ned på hver side. Valnøttene har ingen annen funksjon enn å lokke til seg ekorn og damer som av en eller annen grunn liker nøtter.

PungsykdommerRediger

Pungen sin komplekse oppbygning resulterer i at den er utsatt for sykdommer. Ca. 98 % av alle menn har opplevd å få alkoholforgiftet sin pung, noe som resulterer i skrumpepung og vedvarende pungpine dagen derpå. Alkoholforgiftning i pungen klassifiseres i utgangspunktet ikke som en sykdom, men den bør nevnes da den ofte er årsaken til en rekke andre sykdommer. Forgiftningen fører blant annet til økt sjanse for å få sugerørpung, dråpepung, slimsteinpung eller andre fryktelige tilstander. Hydrocele er dog en av de mest alvorlige sykdommene, og denne skyldes kun overdrevet pounding, og har ikke noe med alkohol å gjøre.

Liker damer pung?Rediger

Flere undersøkelser har gitt det samme svaret: Nei! Ingen damer liker pung. De hater denne ekle, hvite blodcelle-produserende posen, som ikke er godt til annet enn å daske fælt og være i veien under poundestund (også kalt hyrdestund/kækk-trening). 2 % av damene svarer at de synes pungen er tiltrekkende, men dette er fortrinnsvis damer som er glad i valnøtter.