Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Nordnorsk

Nordnorsk er et språk de snakker i Nord-Norge. Det som er typisk med NordNorsk er at dette er en dialekt i Norge som er så utrolig vakker. Lenge har diktere fra hele verden gått flere år på skole for å kunne uttrykke seg korrekt på dette vakre språket.

Diktere som Shakesprear har f.eks. skrevet store dikt som "Din Jævla Hestkuk", "Ta Mæ Langt Opp i Feskefetta" og "Forpulte Sau" på en av hans lange ferier i Norge. Mye av innholdet er inspirert fra turer som Shakespear hadde rundt i lokalområder. På en snartur innom Rema 1000 i Narvik ble han f.eks. inpirert til å skrive det fengende diktet. "Se te helvætte å håld fesken min" som ble en slager når J. Stine Bliver framførte den sammen med Krydder Jentene under Oskarutdelingen i 2005.

Det vakre språket Nordnorsk er det eneste språket i verden der man kan uttrykket seg kraftig i over 5 timer uten å gjenta et eneste ord. Guinnnes rekordbok erklærte i 2003 Nordlæningen Oluf som verdensmester i banning etter at Hannah fra tana kom til å dulte borti Oluf på en bar i Alta. Oluf som var godt på en snei kjeftet opp Hannah i tre timer uten å trekke pusten. Resultatet ente i at Hannahs trommehinner sprakk og siden har hun ikke kunne synge en eneste klar note, da hun ikke hører noen ting.

Her er en typisk Nordnorsk setning:

Bokmål: Jeg Brakk beinet. Vær så snill å ring ambulanse.

Nordnorsk: Æ klarte jo faen mæ å få ei gorrhysa bortii foten, jævla fettlørven te ho mamma, satan i helveta!!!!!!!det gjør nokkaJÆVLI ont i den hælvetes, fettefaens hæstkuk foten min! Reng dennjj forpulte sykebilen NO om du har løst at mor di ska kjenne dæ igjen!! Har du hau te d din jævla loff!!!


Advarsel

IKKE snakk Nordnorsk om du ikke er fra Nord-Norge


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!