«Hvor?»

- Reisebyrå på Nauru

«Buhahahahaha.»

- Finsk person på Nauru.

Den lille øynasjonen Nauru er hjemsted for en befolkning på omtrent 41(x-5)(y+9)^2.

En kunstneres inntrykk av hva Nauru kunne ha sett ut om det ikke hadde blitt skrudd så ille.

HistorieRediger

Nauru ble først bosatt av ville kannibaler noen 1000-2000 år før fødselen av Julenissen. Oppsigterne døde nesten som et resultat av å glemme å ta kvinner med seg, men deres problem ble løst av fenomenet Osama bin Laden.

Første informasjon om Nauru dukket opp etter døden Ferdinand Magellans skip kom tilbake til Spania i det sekstende århundret. Etter å ha sjekket kart av Magellan, så det ut som om han ved et uhell lagde en liten prikk med pennen hans. Ingen korrigerte det, og de viste det til den spanske kongen som var fascinert av denne prikken. Han beordet en stor spansk tur for å se denne lille øya. Magellans sjømenn hadde ikke noe valg, men å reise tilbake til Nauru og lage ny øy. De måtte flytte nærliggende øyer 2000 kilometer vekkk. Men de gjorde det for deres Majestet, og kongen var glad for å se nybygd øy med skremte innbyggere som kjørte rundt (ja, de flyttet øya med innbyggerne). Kongen hadde en hyggelig ferie og reiste tilbake til Spania etter to uker.

Nauru ble styrt av det hellige spanske imperiet i flere århundrer til de erklærte uavhengighet 21. september 1953, klokka 15:51 og 22 sekunder. Innvielses presidenten var Lightning Mobutu, men i dag er det allment akseptert at han var lite mer enn en marionettleder innsatt av den italienske filminstruktøren Pier Paolo Pasolini. Mobutu regimet kom til en voldsom slutt med det beryktede midgetkuppet fra 1958, noe som resulterte i førti år med borgerkrig. Fred ble endelig erklært i 1998 da begge sider gikk tom for ammunisjon.


Politisk systemRediger

 
Presidenten med valgs slagordet i 1998.

Landets offisielle tittel er Det marxistiske folks demokratiske republikk Nauru. Det er to store politiske organisasjoner: Partiet , som for tiden har makten; og De Vantro , som alle har blitt fengslet, skutt, hengt eller rickrolled. De eneste borgere med stemmerett er de rike utleiere. Nåværende president, Hotutu Gabuto, er den eneste rike utleier i landet.

Til tross for dette vant han fortsatt det forrige valget med et flertall på 60.000 stemmer. Hvordan dette var mulig i en nasjon med en befolkning på 4000 er fortsatt et mysterium i dag. Det kan være at fete mennesker fikk 15 stemmer hver, men de stemte alle på den eneste tynne personen på øya. Han sa at global oppvarming er like like farlig som terrorisme. Eller var det måker som stemte for ham?

Det er ansett at politiske partier er overflødige, ettersom ingen er kvalifisert til å stemme. Partiet bruker imidlertid fortsatt 129% av landets budsjett på politiske plakater og tv-reklame som annonserer hvor bra partiet er og hvor døde motstanderne er.

Nauru er både inspirasjon for og et dårlig eksempel på spillet Tropico.


Internasjonal fordømmelseRediger

Som et noe underutviklet samfunn har Nauru fortsatt barbariske metoder i behandlingen av kriminelle. Det har vært rapporter om smertefull tortur, ubehagelig amputasjon og håndhevet visning av Sandra Bullock filmer. Alle disse praksisene bryter helt klart Genève-konvensjonen.

Regjeringen har også vekket kontrovers internasjonalt på grunn av sin aktive oppmuntring til polygami, incest og ekstrem kinkiness. De forente nasjoner har gjort flere skritt for å løse dette problemet ved å lage svært underholdende taler med en sterk moralsk melding og banebrytende spesialeffekter.


Helse og velferdRediger

Levestandarden i Nauru har blitt beskrevet som den verste i verden, rangert lavere enn Sierra Leone og Abu Ghraib-fengselet. Spedbarnsdødeligheten ligger på rundt 100%, og sykehusene er ikke oppfunnet ennå. De mangler de gode gryna som helsetjenester burde ha.


ØkonomiRediger

Nauru's skjøre økonomi er avhengig av eksport av palmer, batterisyre og orangutanger. Turistindustrien er relativt liten på grunn av Nauru's ubehagelige landskap og lukter, som i 2003 førte til at syv turister drepte seg i stedet for å tilbringe et minutt der.

Nauru stoler på Australia for alt, og regjeringen kan ikke betale tilbake sine skyldige gjeld.


ReligionRediger

Naurus primære religiøse retning er De Forente Vinkeres Pinse Kjærlighets Kirke. Den tradisjonelle religionen, ellers kjent som Troen om Slangeguden, ble offisielt oppløst i 1927, da det var hensynsløst slettet av That Guy.


RaseordningRediger

97% av nauruerne stammer fra en blanding av de opprinnelige innbyggerne, gatenesøkene og noen sjøaper. De andre 3% er av ren norsk slekt. Ingen er sikker på hvordan de kom dit, og ingen bryr seg.


FlaggRediger

 
Naurus nasjonalflagg.

Flagget, designet av nåværende president i Nauru, regnes for å være det eneste nasjonale flagget som eksisterer som dobler som moderne kunst. President Gabuto hevder at flagget representerer blant annet likestilling, frihet, den menneskelige tilstand, endrede tilstander av bevissthet og Zen buddhisme. Motstandere foretrukket det gamle flagget, men de skulle snart omfavne det nye designet etter noen dager i torturkamrene.

SportRediger

Nauru har hatt et lite antall internasjonale sportssuksesser i løpet av årene - Utu Jabotu representerte landet i omvendt høyt hopp i OL i Barcelona, mens Mata Laputo vant sølv i nedoverbakke rullestol i de paralympiske leker i 2004.

Nasjonalsporten i Nauru er synkronsvømming.


MediaRediger

Et fjernsyn skylte opp på kysten i 1987. Siden da har fjernsyn vist seg å være enormt populær, med nesten hele befolkningen som eier et sett. Bortsett fra politisk propaganda, vises repriser av Brady Bunken hver ettermiddag klokka 3.

Aviser betraktes som en luksus, spesielt i fravær av toalettpapir.


TransportRediger

Siden det meste av handel er utført med lokale Stillehavsøyer, er alle Nauru-handelsmenn sertifiserte hvalrytttere. Når det gjelder transport i landet selv, er den foretrukne metoden tricycle. De eneste bilene som eksisterer er fra presidentens personlige samling. Imidlertid stoppet han med å kjøre dem i 2002 på grunn av den høye bompengeprisen.