Hagearbeid2.JPG

Informasjon

Denne artikkelen ble forbedret via Ikkepedias hagearbeid desember 2009.
Hvis du vil hjelpe til med å forbedre Ikkepedias artikler, ønskes du velkommen til Ikkepedias Hageforening.

Mosquito, en halvt års gammel moskuskalv.

Moskus er et dyr i drift som er dyrt i drift, spesielle kjennetegn er at den ser ut som en moskus og at hannen har en sterk moskuslignende lukt. Moskus har mer til felles med oss mennesker enn man skulle tro, oppsiktsvekkende nok viser det seg at moskus instinktivt kjenner til både arkimedes’ lov og pythagoras, samt at den kan regne ut moms på stående fot hvis den sitter.

BeskrivelseRediger

Moskus er som oftest på høyde med seg selv, men det har forekommet at man har funnet høyere individer i høyfjellet. Dette har satt grå hår i hodet på forskere verden over da moskus på høyfjellet vesentlig ernærer seg av lav, i motsetning til moskus i lavlandet som for det meste lever av høy. Hannmoskusen kalles hannmoskus, og hunnsmoskusen kalles hunnmoskus. Kalvene kalles mosquito til de er gamle nok til å bestemme selv.

HabitaterRediger

Om sommeren trekker moskusen sørover mot vannskillet, mens de om vinteren trekker hva det skulle være for en matbit. Mange av våre eldste bygninger er meget trekkfulle, dette er fordi moskusbestanden var adskillig større på slutten av det 18. århundret. Da de trakk seg tilbake fra bebyggelsen en gang rundt 1910 etterlot de seg det man populært kaller "villa gjennomtrekk". Dette har gitt moskusen status som et eminent trekkdyr (se også trekkfugler).

Hvor kommer den fra?Rediger

Den norske Moskusen kommer opprinnelig fra Belgisk Tango, og ble smuglet hit til landet i en twistpose av oppfinneren Thor Heyerdahl. (Dette høres kanskje merkelig ut i dag, men alt var jo mye både bedre og større før, også twistposene.)

Hvor skal den hen?Rediger

Dette er det foreløpig ingen som vet, de gangene moskus benytter seg av offentlige transportmidler gjøres dette uten å kjøpe billett, derfor finnes det ingen offentlig oversikt over hvor moskus generelt skal. Moskuser har så veldig mye hår sånn at de skal skjule de ekte dyrebare mørke bowlig kulene under all håret. Disse bowlingkulene blir jaktet på av hunnmoskuser og er da veldig vanskelig å bli beskytte. Noen mennesker som lever i Nidørø spiser bowlingkulene. Det er det blitt nasjonalmaten dems.

Fun FactsRediger

  • Moskuser er sykt gode på å lage akevik.
  • En moskus penis er 1 mil lang
  • Det er 90 miliarder moskuser i Egypt
  • Moskuser har 9000 miliader bein
  • Moskuser går alltid på de fire hendene sine

Hvor skal dette ende?Rediger

Dette ender her.