Et monster er et lite dyr som lever dypt nede i jorden. Monstere er relativt små. De kan bli fra 3-6cm. De tillhører gnagerfamilien og ser ut som små pusete dotter. De fleste hannene har neonrosa pels for å imponere hunnene. Hunnene har som oftest mørkelilla eller rødbrun pels. Monsternes levealder er ca 10-15 år. Det eldste som noen gang er blidt observert ble registeret i South Dakota og var 18 år gammelt.

Paringen foregår i hulerRediger

Monstere har kraftige klør på ca 3 mm som de bruker til å grave ganger og huler under jorden. Drektighetstiden er 5 uker, og de kan få opp til 10 unger per kull. Hvis ungene blir angrepet, er moren villig til å kjempe til døden for å forsvare dem. Hvis faren til ungene ser at de blir angrepet bryr han seg ikke. Grunnen til at mennesket ikke pleier å se monstre er at de veldig sjelden kommer opp fra hulene sine. Dette skjer bare i nødstilfeller, hvis det er flom, jordskjelv o.l.

Spytter, biter og sparkerRediger

Monstre har mange naturlige våpen. De har lange og kraftige klør, skarpe tenner og kraftige bakbein som de må ha for å klare å bevege seg oppover i de ofte nesten loddrette gangene. De har også en spesiell gift i spyttkjertlene som de automatisk produserer når de følere seg truet. Hvis du blir spyttet på av et monster kan det føre til kraftig kløe og ofte utslett, og i de verste tilfellene kan du få svartedauen og dø i løpet av kort tid. Monsteret sikter på øynene og treffer de blir offeret blindet.