Marie Antoinette

Maries Antoinettes suksess med Retour rapide vises godt på antrekkene hennes.

Marie Antoinette (1755 - 1793) er en kjent ond tyrann som var prinsesse fra 1700-tallet. Hun ble henrettet den 16. oktober 1793 fordi hun hørte på folkettjuetre minutter og femtiåtte sekunder over tolv på ettermiddagen. Heldigvis fikk hun sagt sine mest berømte ord før hun døde.


«Ikke rot til håret.»

- Marie Antoinette 16. oktober 1793

BarndomRediger

Straks etter at hun hadde lært seg og gå, ble hun sendt avgårde for å jobbe på Café de moca, som var datidens Starbucks. Arbeidsforholdene var tøffe, arbeiderne hadde verken tilgang på rettetang eller sosiale medier. Hun ble etter hvert tvangsgiftet med sjefskokken da hun var 16, men på grunn av lav utdannelse og tekniske problemer ble det ingen kransekake den bryllupsnatten.

VoksenlivRediger

På grunn av sine eksepsjonelle dataspillferdigheter ble Marie satt som sjef for Café de moca i 1780. i 1785 utvidet Marie utvalget fra kaffe til boller, brød, kaker, kaffe og ananasbrus (sjappen het fra nå av Retour rapide), der spesielt sistnevnte produkt økte populariteten kraftig. Retour rapide gikk bra og hun var godt likt blant kundene fordi hun ofte la med en rosinsjokoladebolle i posen.

DødRediger

En vakker høstdag i 1793 var hun ute og høstet sjokolade fra et sjokoladetre. Dessverre brukte hun så lang tid at skillingsbollene hun hadde i ovnen brant seg og alle i Paris våknet opp til lukten av brente skillingsboller. Dette ble straffet med døden på den tiden av en eller annen merkelig grunn. Da bar det til giljotinen og slik døde kanskje en av Paris beste kake-bakere.