Fra munn- og trekkspillslaget på Sjåk 1968

Madcon aka Mokkamenn er en trekkspillkvartett med manko som allerede i 1977 befant seg på høyde med det beste i utlandet. Etter en gjesteopptreden i ”Syng med oss” i 1984 nådde karrieren nye høyder, og befant seg snart på høyde med det beste i innlandet også.

Navn & nettsiderRediger

Selve navnet Madcon kommer av sammenstillelsen av akronymene til Magne Andersen, David Christoffersen og Ole Nilssen etter ABBA-modellen, en modell som i skala 1:20 er til salgs på bandets nettsider. Her kan man også få kjøpt handlenett, fiskenett og pærecider, samt en pent brukt spisestue i eik som har vært til salgs siden 1997.

MedlemmeneRediger

David Christoffersen, trekkspill, blir regnet som gruppens grunnlegger, og er å regne som en av landets fremste trekkspillvirtouser, ikke minst gjennom hans egen tolkning av Harald Sæverøds verk ”Hanen som satt fast i gjerdet”.

Magne Andersen, trekkspill, kom inn i gruppen gjennom bakdøren, er aktiv dyslektiker og spiller etter noter uten besifring. Han er sønn av en smed og således vant til å dra belgen.

Ole Nilssen, også trekkspill faktisk, er den eneste i Madcon med musikalsk bakgrunn, da han på slutten av sekstitallet hadde sommerjobb som maler ved Musikkonservatoriet.

UtmerkelserRediger

Madcon mottok Forsvarsmedaljen med laurbærgren etter deres innsats i munn- og trekkspillslaget på Sjåk i 1968, og tre slåbroker fra Elloskatalogen i 1999. Gruppens største triumf så langt er mottagelsen av ”Den gyldne stemmegaffel” på øl-og-trekkspillfestivalen på Otta i 2005, et trofè de fikk for å være det eneste bandet som fremdeles sang rent etter klokken elleve.


 
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.