Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Lisa Simpson (f. 1996) er den ene av to døtre av den berømte og anerkjente filosofen Homer Simpson, og dermed et medlem i den store klanen "The Simpsons".


FødselRediger

Lisa ble født den 23. november 1996 på sykehuset i Springfield. Jordmoren var hennes morfar, Abraham Simpson, som den dagen hadde drukket 12 og en halv flasker med ekte russisk vodka. Abraham mistet da Lisa i gulvet med en gang hun poppet ut. Dette førte til en kjedereaksjon i lillehjernen til Lisa, og hun ble øyeblikkelig et supergeni. Hun reiste seg opp, og sa på perfekt latin: "Unnskyld meg, bestefar, men nå må du slutte å drikke. Det der gjorde vondt!" Siden den dagen har hele verden sett opp til Lisa for hennes genialitet. Politikere verden over vil ha henne til å fortelle hvor det er lurt å starte krig. Talkshow-verter vil ha henne som gjest. Forskere rådgir seg med henne når de er i til. Til og med ledelsen i Acer har etterspurt henne. Dette har lagt til grunnlag hennes plan om å overta verden i 2012. Dette har hun tenkt å gjøre ved hjelp av tre fjær, en liter tjære, en stokk og et hår fra en ape. Den onde planen har fått folk til å lure om ikke moren til Lisa, Marge, har hatt et sidesprang med MacGyver.

 
En helt vanlig dag for Lisa

SkoleRediger

Da Lisa var tre og et halvt år, syntes hun selv at det var best å begynne på skolen så fort som mulig. Rektoren på Springfield skole (Seymour Skinner) var overlykkelig for å få et supergeni på skolen sin, og han lot henne begynne i første klasse, sammen med broren sin Bart Simpson. Bart var selvfølgelig ikke glad for at sin nerdete lillesøster skulle begynne i samme klasse som ham. Derfor prøvde han å få henne flyttet til en annen klasse, noe som lyktes, og hun ble i en alder av fire år og to måneder flyttet til sjette klasse. For tiden går hun første året på universitetet, i en alder av 12 år.

KjæresterRediger

Mange gutter, både pene og stygge, smarte og dumme, har kjempet for Lisas gunst. Dette er fordi hun har uttalt seg om verdensherredømmeplanen sin i fylla. Så for ikke å bli utslettet når hun greier det, vil de bli kjæresten hennes, og bestemme over jorden sammen med henne. Hittil har alle bare blitt utslettet av laseren hun har gjemt i smykket sitt. Hun har selv uttalt dette om sin framtidige kjæreste:

«Hvis jeg skal ha en kjæreste, skal han være dummere enn meg, men ha nok IQ til å slå på en kaffetrakter. Dette eliminerer vekk tre firedeler av guttene i verden. I tillegg skal han ha blondt hår, så det er 0,000000000032% sjanse for at jeg får meg en kjæreste.»

- Lisa Simpson om sin framtidige kjæreste


Simpson-familien - The Simpsons
· Homer Simpson · Marge Simpson · Orenthal James Simpson · Bart Simpson · Lisa Simpson · Maggie Simpson · Abraham Simpson · Santa's Little Helper (hund) · Snowball II (katt) · Hans Moleman · Charles Montgomery Burns ·
· Springfield ·

Tro det eller ei: Folka på Wikipedia har også laget en side om Simpsonfamilien !