Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Lastebil

En lastebil

En lastebil er en spesiell type bil som er beregnet for å frakte ting. Det er også et perfekt drapsvåpen på veien. En lastebil består i større grad av 3 pinner, noen hjul, litt glass, en klump metall, og ca. 2 tonn plast. En lastebil finnes i flere forskjellige former: med og uten tak.

Lastebilens oppfinner var MacGyver. Dette fant han opp da han måtte rømme fra romerne i år 50. lastebilen har forbedret seg betydelig siden den gang, men kan fortsatt repareres med gaffateip, en binders eller to, og litt dopapir.

Lastebilen har tre hovedelement:

  • 3 hjul:
    • De 6 den kjører på
    • 4 Reservehjul (De er gjemt bakom de bakerste hjulene)
    • Og det som surrer rundt i huet på sjåføren.
  • 10% metall, 7% glass, 3% gummi og 180% plast.
  • Batteri. Lastebilen henter sin drivkraft fra dette.

Lastebil har ganske mange ting til felles med bilen. f.eks. trenger begge deler en sjåfør. De har også hjul til felles. Den største forskjellen er egentlig størrelsen. Den ene er større en den andre, men jeg kan ikke huske hvilken som var størst.


Lastebiler er for det meste blitt observert på motorveier. Dra til E6 om du vil se en lastebil. Der passerer det mange daglig.

De mest vanlige lastebilene på veien i dag er av rasen fullblods Svensk Volvo. Disse blir og sett på som de beste lastebilene. Andre raser av lastebiler kan være Scania, som egentlig er Saab, Man, Mercedes eller den sjeldne rasen Finsk Sisu.

Lastebilens fødselRediger

En nyfødt lastebil er ikke større enn en varebil og hvor og hvordan de blir født er et mysterium for selv de mest erfarne lastebilforskere. Hunnen kan få unger hele tiden, men om du ser en stor konvoi av lastebiler er det en hunn i parringstid som blir forfulgt av hanner.