Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Kalkun
Kalkun våket plutselig og forstod ikke hva som foregikk.
Kalkun våket plutselig og forstod ikke hva som foregikk.
Vitenskapelig(e)
navn:
Gobble gobble
Norsk(e) navn: Kalkun
Hører til: Fugler
Antall arter: 3,14
Habitat: I åpen skog, men også på oppdrettsanlegg og gårdsbruk
Utbredelse: Amerika
Delgrupper: |


«Gobble? Gooble, gobble. GOBBEL!!!!»

- Kalkun om annen kalkun

En kalkun er en type fugl, kjent for sin merkelige dialekt. De er også kjent for å være dyret med høyest mordrate av mennesker. Mennesker har alltid vært fascinert av språket til kalkunen (de som har kommet nær nok og overlevd), som består av de tre ordene: "Gobble", "gooble" og "gobbel". Ellers har kalkuner svært lang reaksjonstid.


HistorieRediger

Før de andre fuglene kom til Amerika var kalkuner en fredlig rase. Stort sett bedrev de tiden med lommetennis og å spise mat. Det mest spennende som skjedde i denne perioden var når skuespilleren Matthew Perry gjorde så alle mennesker hatet kalkuner. De ekstreme mengdene med dårlige filmer, gjorde ikke bare uttrykket "filmen var en kalkun" til et faktum, men det gjorde også kalkuner ble en matrett under Thanksgiving. Harmonien fra disse tidene fikk derimot en brå slutt da "de derre andre fuglene" kom.Røst Røst er en øykomune i lofoten i nordland. Røst utgjør den ytterste, og den sørligste,komunen i lofoten, beliggende ca. 100 km vest for bodø og 115 Km nord nord for polarsirkelen. Røst er det minste fylket i Lofoten. De er noe med 500 innbyggere. Storfjellet er det største 259 moh. Røst er et samfunn som lever


Da de normale fuglene kom til Amerika, fra Europa, i 0 FDDAFK (før de derre andre fuglene kom), med store vinger, og med flere merkelige bisetninger, uten større oversikt over geografien i nærheten, ble de forbløffet over å se sine noe tilbakestående slektninger. På det amerikanske kontinentet hadde det tidligere bare vært kalkuner, så kalkunene var enda mer overrasket over å se andre fugler. Denne situasjonen førte til noe som kalles Den store forbløffelsen 3. Sannheten var egentlig bare at kalkunene hadde fryktelig lang reaksjonstid, så de ventet fremdeles på å reagere. Når reaksjonen da var forbløffelse hjalp ikke det situasjonen spesielt mye. Det hele førte til undertrykkelse under de "vanlige fuglene"

Etter lang tid med Apartheid-politikk slo kalkunene tilbake. Den eneste løsningen var en lang krig. Kalkunene vant krigen, men tillot de andre fuglene å være i Amerika. Dette er grunnen til dagens lave kalkunpopulasjon. Nå lever kalkunene på samme levemåte som før krigen, og Matthew Perry er i storslag.

UtseendeRediger

Advarsel

Hvis du ser en skapning som passer etter denne beskrivelsen må du løpe som faen, i retning øst. Og hvis du ikke er helt sikker, kan enda et hint være at fuglen bare står der og ser på deg. (Den har ikke reagert enda.)


Kalkunen lider ofte av fedme, og ser derfor ofte overvektige ut (Forskere mener det kan være en sammenheng). Et menneske kan gjenkjenne en kalkun ved dens ondskapsfulle øyne, det skarpe nebbet og et ufattelig tøft kinnskjegg. Ellers hevder noen forskere at kalkuner er bekledd med fjær.