Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Hypokondri er en dødelig sykdom. 100% med diagnosen hypokondri dør og det finnes ingen kjente behandlingformer, men sex, fotball og alkohol kan døyve smertene noe.

SymptomRediger

Det første sykdomstegnet pasienten merker er vanligvis en følelse av å være syk, svært syk. Denne sykdomsfølelsen skal taes svært alvorlig, noe pasienten heldigvis gjør. De neste symptomene kan variere noe fra tilfelle til tilfelle, men de er uten unntak av en alvorlig art, tretthet, mistenkelig avføring, angst, hodepine, ostehøvel hals, og mange andre fysiske og psykiske symptomer som ofte varierer fra dag til dag. Det er vanskelig å stille en sikker diagnose på dette tidspunktet.

Senere i sykdommen er det vanlig at pasienten får personlighetsforstyrrelser og endret adferdsmønster, hyppige legebesøk tilsynelatende uten grunn, syting og klaging til familie og venner, fravær fra jobb og skole, raseri ved konfrontasjon. Det er på dette sykdomsstadiet at diagnosen lettest blir stilt. Som oftest klarer en erfaren lege å diagnoser pasienten etter tredje eller fjerde besøket. Men to legebesøk kan være nok dersom de gjøres samme uke[[.]] Og en riktig dyktig lege kan få sterke mistanker ved første møte.

ÅrsakRediger

Hva som forårsaker denne sykdommen er ikke kjent. Men man antar at det kan være et virus som spres via nettsider som lommelegen.no, i tillegg skal Dagbladet ha vært mistenkt for å spre viruset i tabloidformat. Men det antas likevel at det i de fleste tilfeller kun er mennesker som er genetisk mottakelige for viruset som kan få det.

Hvordan forholde seg til en hypokonderRediger

En hypokonder vil vanligvis benekte at han lider av hypokondri, noe som i høyeste grad er forståelig med tanke på sykdommens alvorlighetsgrad. Ikke konfronter en hypokonder med hans lidelse, prøv med en hvit løgn ved å fortelle han at symptomene er et tegn på en mindre farlig sykdom som HIV , kreft , byllepest , eller lepra .