Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Herøy kommune (Nordland)

«Jeg har vært på Herøy, fyfaen for et sted! Æsj!»

- Dronning Sonja om Herøy

Herøy kommune er en kommune på Helgeland i Nordland, også kjent som Det-eneste-stedet-med-mix-kommunen. Kommunen ble til i år 667 før Kristus. Herøy har ca 80.300 innbyggere, og de fleste av dem bor på nordsiden, ettersom det er der polet befinner seg.

BorgerkrigRediger

Det har lenge vært konflikter mellom nord- og sørdelen av øya, og i 2007 brøt det ut borgerkrig. Innbyggertallet gikk fra 89.965 til 67.503, men i etterkrigstiden fikk kommunen en voldsom vekst. Noen av innbyggerne flyttet til og med til Brasøy og Husvær, på grunn av alt for høy befolkningstetthet. Det har blitt populært med opp til 10 etasjer høye blokker, men flere og flere utvandrer til Sandnessjøen og begynner med enten en musikkarriere eller bananplukking p.g.a. Sandnessjøens ekstremt varme klima.

En av de største fiendene til Herøy er Derøy. Herøy er her, mens Derøy er der borte. Derøy er en veldig liten øy med kun 1700 innbyggere, og den var på tur å bi utslettet av en av Herøys atombomber i 2008. Heldigvis for innbyggerne i Derøy var McGyver der for å stoppe politikerne før de trykket på den røde knappen.

«Satans idiotæ! Dæ hær e heimplassn minj!»

- McGyver om Derøy

«Idiot me i rævæ! Derøyfjærdingan kanj ikkje nokko annjæ ennj å snyljt!»

- Jonas Lie om Derøyfjerdinger

«Hvis æ får vælge land, så veit æ det bi hælgeland.»

- Hans Rotmo om Sandnessjøen

«Jeg liker ikke volvo 240, jeg klemte tommeln min i døra på en en gang!»

- Frida om Volvo 240