Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Helgeland

Helgeland er et lite land i Norge med utvidet selvstyre. Dette selvstyret har etterhvert utviklet seg til et av de verste diktaturene i manns minne. Landet ligger nord for søringene og sør for midnattsola. I Helgeland heter alle menn/gutter Helge, og alle kvinner/jenter heter Helga. I Helgeland er det alltid helg.

Det er fire millionbyer i Helgeland. Den største Sandnessjøen, den grå lille plassen som ingen gidder å dra til, er også under overvåking av FN for voldtekt av grønne bananer. Sandnessjøen er fødeby til store stjerner som rapperen Bjørn Jens og den store rimsmeden og sektlederen Petter Toalett.

Helt sør ligger Brønnøysund som er mest kjent for hatter med hull i. Innerst i en fjord ligger Mosjøen, kjent for det meste. Ved foten av Saltfjellet ligger Mo i Rana. Denne metropolen er kjent for sitt u-rene drikkevann. Ellers er det endel øyer kastet rundt omkring på Helgelandskysten. De fleste pleier å forsvinne når det er flo. Noen ikke..... Selve Mosjøen er også kjent for "sandra lyng baugen" og den mest kjente hit´en "EG LIKER BLOD,BLOD,BLOD RØDT BLOD,DØDT BLOD". På vestsiden av Mosjøen står det et stort fjell, de kaller Øyfjellet. Det er plassert rett foran solen slik at Mosjø-væringene må grille seg i solarium hele året rundt for å holde oppe sitt solbehov. De har også valgt å kalle en del av Mosjøen "Øya", selv om det ikke en gang er en halvøy.

Helgeland er også arrangørene av de årlige NASCAR lekene i Helgeland, men pass på at du ikke forveksler Helgeland med Elgeland.


Kommuner i dette landet: Lurøy, Rødøy, Træna, Herøy, Hemnes, Rana, Nesna, Alstahaug, Hattfjell, Vefsen, Grane, Dønna, Leirfjord, Vevelstad, Brønnøy, Sømna, Bindal og Vega

6 retninger for reise og kart:
  Nord                  
Vest Hjemme Øst                
  Sør                  
                    Langt langt borte