Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Hans Olav Lahlum

Dette er et fotografi av Hansi. Han kjennes igjen ved hans noe unormale hårfeste, og mange har sett ham på NRKs direktesending av Redaksjon1, hvor han mister øreproppen og detter ut av stolen. På fotografiet står han for øvrig og holder på sin bestefar Haakon Lie.

Han er lik den Norges kjente artisten Benjamin Sigbjørnsen. Benjamin er statsminister av Norges smarteforbund der Lahlum er utenriksminister.

Hans Olav Lahulm er en Norsk forflatter og har lenge utmerket seg i sjakkidrettens miljø (med sterkt ironisk trykk på "idretten" (OI! VI BEKLAGER AT VI HAR KRITISERT SJAKKIDRETTEN) med sine utmerkede remiser mot sjakkesset (eller sjakkløperen) Magnus Carlsen da sistnevnte var i en alder av 11 år!

Innhold

BiografiRediger

Lahulm ble født i Mo i Rana, Nordleikland en kald septemberdag (12. september 1973) Han er utvannet ved Universitetet i Oslo hvor han studerte blant annet historie og statsvitenskap, så at han er en kjedelig person er ikke uventet! Nå bor han hjemme i etasjen over foreldrene, men han har selv sagt (på NRK2, november 2009) "Men jeg kan legge meg og stå opp når jeg vil." Så han lider på ingen måte noe nød.

Sjakkidrettens store sønnRediger

 
Lahlum etter et av hans to partier mot Magnus Carlsen

Han har spilt mot Magnus Carlsen hele to ganger og hans høyeste NSF-rangering (Norges Sjakkforbund) er 2244. plass i 2003. Og han kom på en sterk 10. plass i NM i 2001. Ellers har han også reagert med harnisk ovenfor Verdens Sjakkforbund - man spekulerer i om det er fordi han ble mobbet innad i sjakkmiljøet på grunn av hans likhet til Mr. Bean.

Politisk aktivitetRediger

Han er en svært engasjert politisk figur og har vært aktiv i SV (SjakkVennene) i en årrekke, blant annet er han leder for SjakkVennene i Gjøvik og er også leder for Internasjonalt Utvalg i Oppland SjakkVenner. I februar 2007 ble han nominert på femteplass i Oppland SjakkVenners liste til fylkestingsvalget. Lahlum har vært Burma-koordinator for Amnesty International siden år 2000 for å spre sjakkenidretten i u-land.

BiografiRediger

  1. "Viktige" personskifter i Det Norske Apesamfunnet 1945-75: Fra Duste-Darwins evolusjonsteori til Vilhelm Gs "Dine fedrars gud?" (2002)
  2. Oscar Torp - en kjedelig biografi (2007)
  3. Presidentene - Fra George Washington til George W. Bush (2008)
  4. Slik jeg ser det nå, etter at jeg fikk nye briller (2008)
  5. Presidentene - Fra George Washington til Barack Obama (oppdatert pocketmanbokversjon/lommemannbokversjon, 2009)
  6. Haakon Lie - Historien, mytene og mennesket (2009)