Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Geit
Geit
Geit
Vitenskapelig(e)
navn:
Caprio herskus
Norsk(e) navn: Geit
Hører til: Prøver å høre til sauene
Antall arter: Geitt! Gjett!
Habitat: Der det er luft
Utbredelse: Overalt
Delgrupper:


Geit er en slags "wannabe sau", den er fryktet av mange sauer. Mange mener at det egentlig er geita som en gang vil ta verdensherredømme, men du får nå velge selv. Geita har, av en eller annen merkelig grunn, skjelettet utenpå kroppen. Såkalte horn. Geita er på samme størrelse som sauen, men har langt mindre ull. Skjegg har den også, det får den allerede i tidlig alder. Den lever av plantevekster som brød, nektariner og ost, og drikker oftest melk.

SkapelsenRediger

Det var bonden Old McDonald som først startet oppdrett av geita, etter flere forsøk på laben med å få frem en geit. Dette skjedde på McDonalds lille sauefarm i Amazonasørkenen for omkring ti år siden. Senere har de små "geitekillingene", som han skapte, blitt jaget vekk fra gården av McDonalds kone, MacSkinny.

Geiteost er en ren delikatesse. Den modnes på tuppen av skjegget til geitene. For å begynne å produsere denne velsmakende osten, må geitene først gjennomgå en grundig omgang massasje med møkkete hender.

AtferdRediger

Geiter er kjent for deres heftige temperament. Hvert år dør tusenvis av mennesker i Norge som følge av geiteangrep. Når en geit ser deg, og begynner å løpe mot deg, er det lurt å bruke en paraply, som vist under. Dette blåser geitene vekk, og du er trygg. Områder der det finnes geit, er tydelig merket med skilt. Politiet anbefaler å ha med seg paraply hver gang man kjører/går inn i en geitesone.


 
Den beste måten å overleve hvis du blir angrepet av illsinte geier på er å bruke en paraply.
Dyr Dødsfall 2018
Brnjyb 24
Lemen 51
Hoggorm 167
Geit 4823