Faen er et barneord, ofte brukt av barn. Å si "faen" gir en ofte en ganske god følelse. Det får hjernen til å drite dopamin, og det er digg. Du får ca 50 dopaminenheter av å si "faen" (til sammenlikning får man 500 av en orgasme og 5000 av heroin). Hvis du sier "faen" 100 ganger, får du det jævla digg. Men hvorfor er det slik? Det er fordi at når man har det kjipt, føler seg motløs eller helt handlingslammet, som når du blir tvunget med på et kollektivt selvmord av en gjeng bortskjemte og utakknemlige rasshøl, så hjelper det litt altså å gi ut et lite sukk og en faen. Faen ja, for faen.


Hvem faen fant opp faen for faen?Rediger

Ordet "faen" ble oppfunnet av en tysk sauegjeter som het Gønthër. Han sa "faen" fordi han var drittlei av å være omringet av sauer. Sauene begynte å gjenta "faen" når de skjønte at det var en god ide, og Gønther (jeg gidder faen i meg ikke å putte de prikkene over een) tok selvmord fordi han mista håpet i menneskeheten. Så det hjalp visst ikke så mye å si faen allikevel. Ingenting hjelper, alt er håpløst.

Hvorfor får man faen ikke banne i kirka for faen?Rediger

Hvorfor har Jesus av alle personer sagt at man blir sendt til helvete fordi man sa "faen" i et hus bygd for julenissen? Jo, det skal jeg fortelle deg nå, selv om jeg egentlig har bedre ting å gjøre men har gitt opp med livet: "faen" er et ord som på en måte betyr "Satan" eller "bæsj" på en måte altså. Som "scheisse" på tysk blir ofte oversatt som "faen" selv om det betyr "bæsj" eller "dritt", men "faen" er et unikt norsk ord selv om det ble funnet av en tysker. I Sverige sier man "fan" uten "E", noe som er forunderlig. Jaja, men hallo, hvor var jeg? Faen, jeg har visst glemt det!