Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Maurice Zatapathique, den profesjonelle Eric Idle imitator. Her i tittelrollen som Salvador Dali med snurrbart.

Eric Idle (født 29. mars 1943) er en engelsk komiker, kjent for å le høyt av egne vitser, og for å ha skrevet, sunget og plystret «Always Look On The Bright Side Of Life», for Monty Python i filmen The Life of Brian.

All You Need Is CashRediger

Han var ustoppelig i å tigge penger fra gitaristen George Harrison til lite innbringende filmer og personlig forbruk. Slik lyktes det ham i løpet av noen hektiske år å sette hele The Beatlesformuen på spill.

 
Eric Idles dagbok for en grådige tufs, som selges fra telefonkiosker over hele verden. Bildet er fra den kommersielle annonseplakaten, som vi her har gjengitt uten tillatelse fra distributøren.

I et desperat forsøk på å skaffe nye, friske midler prøvde han sammen med Neil Innes å gjenskape den populære kvartettens historie ned til minste detalj med popgruppen The Rutles. Han ble imidlertid beskrevet som en håpløst talentløs bassist, Dirk McQuickley. Tittelen til Rutlesfilmen All You Need Is Cash (1978) ble imidlertid, av den amerikanske fjernsynskanalen CNN, mistolket som en tributt til den amerikanske countryartisten Johnny Cash og kjøpt inn for ti visninger, med klingende dollar i kassa som det pekuniære resultat. Han kom imdlertid til å spille flere mer mindre roller i filmen, f.eks. som fortellerstemme, LSD-pofessor og dokumentarist.

Han har dessuten hatt mindre roller og bidratt med den samme stemmen i animasjonsfilmer og i videospill, som han selv ikke mestrer. Eric Idle er lite aktiv på internett, men oppdaterer og sletter hvert sjuende år forespørsler som har kommet inn til Monty Pythons nettsted PythOnline.com.

Selektiv filmografiRediger

  • Monty Python og ridderne av de runde ord - 1975
  • All You Need Is Cash - 1978
  • Profeten Brians liv og begredeligheter - 1979
  • Meningen med livet - 1983
  • Nonner i skrevet - 1990
  • Splitter pine gal - 1993
  • Vinden i vindmøllene - 1996


 
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.